Улица Гоце Делчева у Маслинама / -фото: Подгорица.ме
16/06/2021 u 21:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Главни град: Завршена прва фаза реконструкциjе наjпрометниjе улице у Маслинама

Идеjа jе да се настави са реконструкциjом саобраћаjнице, истакао је Вуковић

 Градоначелник Подгорице Иван Вуковић са сарадницима, обишао jе Улицу Гоце Делчева у Маслинама на коjоj су завршени радови предвиђени првом фазом реконструкциjе у вриjедности од 100.000 еура, саопштено је из ПГ Бироа.

Из ПГ Бироа градоначеник jе том приликом наjавио да ускоро почињу радови на другој фази реконструкциjе те улице, али и адаптациjа обjекта МЗ „Маслине“ и изградња дjечиjег игралишта  у овом диjелу града.

– Идеjа jе да се настави са реконструкциjом саобраћаjнице, а претходно ће се, у оквиру великог система за пречишћавање отпадних вода, у доњем диjелу улице извести радови на изградњи фекалне канализациjе, коjа тренутно недостаjе – истакао jе градоначелник и наjавио да ће привредно друштво Путеви након тога радити обостране тротоаре и асфалтирати улицу.

Он је нагласио jе да ће Главни град наставити да унапређуjе квалитет живота становника Маслина и почетком jула започети радове на реконструкциjи полигона коjи се налази близу обjекта Мjесне заjеднице, као и реконструкциjу самог обjекта. Наjавио jе и уређење дjечиjег игралишта, уз подршку градског предузећа Зеленило, како би се тиме направила jедна цjелина и значаjно унаприjедио живот становника Маслина.

Вуковић jе искористио прилику и да истакне да jе Главни град спреман да се, сходно могућностима, укључи у рjешавање проблема у вези са реконструкциjом обjекта Основне школе "Владимир Назор", те апеловао на ресорно министарство да заjедно изнађу рjешење.

Директор предузећа ‘’Путеви’’ Раденко Булатовић, подсjетио jе да jе у питању санациjа улице у дужини од 700 метара, док jе у првоj фази санирано 300 метара, односно преко 3.500 квадрата асфалтног коловоза и 850 квадрата тротоарских површина, као и паркинг испред основне школе. 

Реконструкциjа наjпрометниjе саобраћаjнице у Маслинама, уз недавно завршену изградњу трим стазе и теретане на отвореном у непосредноj близини, те наjављене радове, значиће пуно за мjештане овог насеља.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:22