Olivera Injac / -FOTO: GLAVNI GRAD
05/02/2024 u 16:40 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Injac: Dokumentacija dostavljena, na raspolaganju smo SDT-u

Smatramo da su zloupotrebe koje je Goran Janković napravio oštetile budžet i prouzrokovale materijalnu štetu i urušile ugled Sluzbe zastite i spasavanja, navela je Olivera Injac

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac nakon krivične prijave podnijete Specijalnom džavnom tužilaštvu zbog sumnji u zloupotrebu službenog položaja Gorana Jankovića, bivšeg komandira Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada kaže da je "zakonska obaveza da procesuiramo sve slučajeve eventualnih zloupotreba koje utvrdimo".

- Kada su isplivali podaci o velikom broju spornih odluka i zloupotreba, koje je tokom mandata komandira Službe zaštite izvršio Goran Janković, pokrenuli smo proceduru njegove smjene i dokumentovali smo krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja, koju smo predali SDT-u. Politički i medijski pritisci, od strane Jankovića i političke partije koja ga je imenovala na mjesto komandira, nisu nas pokolebali da procesuiramo sva saznanja o njegovim zloupotrebama koje je izvršio dok je bio komandir Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada - kaže Olivera Injac.

Krivična prijava inače, sadrži sumnje o zloupotrebi položaja u 45 stavki.

- Sva dokumentacija je dostavljena i na raspolaganju smo SDT-u, jer smatramo da su zloupotrebe koje je napravio oštetile budžet i prouzrokovale materijalnu štetu i urušile ugled Službe zaštite i spašavanja - navela je Injac.

Krivičnu prijavu u ime Glavnog grada podnijele su gradonačelnica Injac i sekretarka za lokalnu samoupravu Slađana Anđušić.

Krivična prijava SDT-u protiv Gorana Jankovića: Vatrogasce u Tursku slao mimo zakona


 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 13:33