DZ Blok V / - BOLJEVIC SRDJAN
04/11/2023 u 09:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Izabrani ljekari tokom vikenda i praznika rade u Bloku V

Rad vikendom u Tuzima obavljaće se u Zdravstvenom objektu (ZO) “Tuzi” od sedam do 15 sati, a u Zeti u ZO “Golubovci” u istom terminu

Izabrani ljekari za odrasle i djecu od danas će, tokom vikenda i praznika, raditi isključivo u punktu Blok V, saopštili su iz Doma zdravlja (DZ) Glavnog grada.

Iz DZ Glavnog grada rekli su u petak da će ljekari u tom punktu raditi u dvije smjene, od sedam do 14 i od 14 do 21 sat.

Kako su naveli, rad vikendom u Tuzima obavljaće se u Zdravstvenom objektu (ZO) “Tuzi” od sedam do 15 sati, a u Zeti u ZO “Golubovci” u istom terminu.

- Ta izmjena je donešena u skladu sa novom odlukom o radnom vremenu u DZ Glavnog grada, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će, osim izabranih doktora za odrasle i djecu, u Domu zdravlja u Bloku V tokom vikenda i praznika raditi i Centar za laboratorijsku dijagnostiku.

Iz DZ Glavnog grada rekli su da će se rad patronažne službe odvijati po ustaljenom rasporedu za dane vikenda i praznika, od sedam do 19 sati.

Prema njihovim riječima, organizovanjem rada na taj način biće omogućen veći komfor pri pružanju usluga pacijetnima u akutnim stanjima.

- Jer će se u istom objektu, osim pregleda doktora, moći odraditi i indikovana laboratorijska dijagnostika bez potrebe da pacijent ide iz punkta u punkt, dodali su iz DZ glavnog grada.

Oni su naveli da je benefit i blizina Urgentnog centra i Insituta za bolesti djece, u slučajevima kada potrebe pacijenata za određenim zdravstvenim uslugama prevazilaze kapacitete te ustanove.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 17:26