Miljan Marković i Jelena Borovinić Bojović / -GLAVNI GRAD
11/03/2024 u 15:28 h
Mi.VujisićMi.Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lokalni parlamenti sve jači i značajni

U podgoričkom i u tivatskom parlamentu sve češće odluke donose na osnovu parlamentarne diskusije i kompromisa, a ne u vidu automatskog potvrđivanja predloga izvršne vlasti, kao što je to ranije bio slučaj, saopšteno nakon razgovora Jelene Borovinić Bojović i Miljana Markovića

Lokalni parlamenti, s obzirom na novu konstelaciju politčkih odnosa, koja podrazumijeva više subjekata unutar vlasti, sve više dobijaju na značaju kao mjesta istinskog dijaloga i saradnje, saopšteno je nakon razgovora predsjednice Skupštine Glavnog grada Podgorica Jelene Borovinić Bojović i predsjednika Skupštine opštine Tivat Miljana Markovića. Oni su razgovarali o modelima buduće saradnje dva grada.

Sagovornici su konstatovali da se i u podgoričkom i u tivatskom parlamentu sve češće odluke donose na osnovu parlamentarne diskusije i kompromisa, a ne u vidu automatskog potvrđivanja predloga izvršne vlasti, kao što je to ranije bio slučaj. Tema razgovora bio je i treći po redu okrugli sto, koji će se, nakon prethodna dva u Podgorici, uz logističku podršku Zajednice opština Crne Gore početkom aprila održati u Tivtu. Tema okruglog stola, koju je kandidovao Marković, biće decentralizacija, odnosno vraćanje nadležnosti lokalnim samoupravama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 14:17