Монстат негдје / - Интернет негдје
28/07/2023 u 10:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Monstat: Nijesmo i ne možemo biti negativan primjer

Oni su reagovali na segment iz teksta „Rasute kasete, dokumenta iz Grada, tužilaštva...“

Na segment iz teksta „Rasute kasete, dokumenta iz Grada, tužilaštva...“ regovao je Monstat i njihov odgovor objavljujemo integralno.

–Dana 27. jula 2023. godine dnevne novine „Dan“ su objavile članak „Rasute kasete, dokumenta iz Grada, tužilaštva...“, u kojem se navodi „...Sličnu priču „Dan“ je objavio polovinom marta kada je u šumi na Ćemovskom polju na divljoj deponiji bačena

veća količina dokumentacije sa memorandumom Monstata...“.

Uzimajući u obzir da je Uprava za statistiku 24. marta 2023. godine dala detaljan odgovor povodom sporne dokumentacije koja je pronađena na Ćemovskom polju, time je isključila svaku mogućnost dovođenja u vezu Uprave za statistiku sa pronađenim materijalom koji je odložen nezakonito. Naime, u odgovoru se precizno navodi detaljna procedura o izlučivanju i uništenju materijala, kao i nadležnim institucijama u cijelom procesu. Sprovedenim aktivnostima Uprava za statistiku je pri izlučivanju i uništenju materijala u potpunosti primjenila zakonske i podzakonske propise koji se odnose na ovu oblast, o čemu je detaljno upoznata Uprava za inspekcijske poslove. Iz navedenog, ne može se pominjati Uprava za statistiku, kao primjer u kontekstu članka na koji reagujemo - navode iz Monstata.

Tri kontejnera u Maslinama prepuna dokumentacije: Rasute kasete, dokumenta iz Grada, tužilaštva...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 10:41