/ фото: Бојана Ћупић
11/06/2021 u 19:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Преиспитивали локације за будући систем третмана отпадних вода

Бодоване су три локације на подручју Подгорице, локација у индустријској зони КАП-а има највише бодова

Влада Црне Горе jе, на 27. сједници којом је предсједавао премијер Здравко Кривокапић, усвојила информацију о изградњи система за прикупљање и третман отпадних вода у Подгорици.

- У Информацији се наводи да је на основу договора Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма и управе Главног града да независна организација уради анализу свих до сада урађених докумената, како би се кроз вишекритеријумску анализу преиспитала локација за будући систем третмана отпадних вода. У расправи је наглашено да је бодовање три локације ( локација у обухвату ДУП-а „Индустријска зона – КАП и двије локације које су предложили мјештани Ботуна) на основу датих 19 критеријума је показало да локација у индустријској зони КАП-а има највише бодова и да нијесу евидентирани ограничавајући фактори, друге двије локације имају мање бодова и ограничавајуће факторе, од којих неки имају елиминаторни карактер- саопштено је из Владе.

У предстојећем периоду планирана је израда главног пројекта за изградњу система за третман отпадних вода, а након тога и Елабората процјене утицаја на животну средину.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:45