/ -
01/11/2023 u 15:25 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Počelo novogodišnje ukrašavanje grada

Novogodišnja jelka će biti postavljena na Trgu nezavisnosti, a figure u 3D dimenziji u užem jezgru grada, odnosno ispred zgrade Glavnog grada, između zgrade Skupštine Glavnog grada i Biblioteke "Radosav Ljumović".

Ekipe Komunalnih usluga počele su sa novogodišnjim ukrašavanjem Podgorice. U prethodnom periodu pregledani su o popravljeni novogodišnji ukrasi, te su ukrasi spremni za novogodišnje ukrašavanje.

– Okitićemo gradske trgove, ulice i bulevare. Novogodišnja jelka će biti postavljena na Trgu nezavisnosti, a figure u 3D dimenziji u užem jezgru grada, odnosno ispred zgrade Glavnog grada, između zgrade Skupštine Glavnog grada i Biblioteke "Radosav Ljumović". Figure u 2D i 3D se i ove godine postavljaju na sajlama na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog na potezu od raskrsnice sa Ulicom Marka Miljanova do raskrsnice sa Bulevarom Džordža Vašingtona. Ove godine su opredijeljena sredstva iz budžeta Glavnog grada u iznosu od 100.000 eura za nabavku novih dekorativnih ukrasa, a isti će biti postavljeni na lokacijama na kojima će biti organizovani podgorički pazari - saopštili su iz Koomunalnih usluga.

Oni planiraju da sa novogodišnjim ukrašavanjem završe do 19. decembra, kada je u planu i potpuno puštanje u rad novogodišnje dekorativne rasvjete.

– Pozivemo privredne subjekte ukoliko su zainteresovani da okite javne površine ispred svojih objekata i da na taj način daju doprinos ljepšem izgledu grada za predstojeće novogodišnje i božićne praznike. Naše Društvo će pružiti svu neophodnu tehničku podršku u vidu radne snage, opreme i mehanizacije. Novogodišnji ukrasi će krasiti Podgoricu do 15. januara naredne godine kada će početi demontaža, a sve u skladu sa obimom posla i vremenskim prilikama – navode iz Komunalnih usluga.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:08