/ - M. VUJISIć
08/10/2023 u 18:59 h
Andrijana Dabanović, Mićko VujisićAndrijana Dabanović, Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Sa zbora građana u Zeti poručeno: Ključ od Doma ostaje kod omladine

Karate klub "Bratstvo" Dom omladine u Ljajkovićima mora napustiti u petak, 13. oktobra

Stanovnici Ljajkovića, Mitrovića, Cijevne i Botuna, kao i roditelji djece koja treniraju u Karate klubu "Bratstvo" okupili su se ispred Doma omladine u Ljajkovićima u znak protesta, jer je Opština Zeta tražila od kluba da napusti prostorije. 

 - Ključ ostaje kod omladine Ljajkovačke, kod omladine svih sela okolnih. To je dogovor nakon večerašnjeg zbora. Mi smo večeras iznijeli zahtjeve da ovo ostane djeci - poligon je i namijenjen djeci i zalažemo se da do kraja tako ostane. Što se tiče Doma omladine, mi i njega tretiramo kao da je naš, evo sad saznajemo da nije tako, a on je od naših sredstava rađen. Mi se borimo upravo da to ostavimo djeci, da oni to naslijede kao što smo mi naslijedili od naših roditelja - naveo je Darko Rašović, jedan od građana.

On je istakao da je postignut i dogovor da ključ od kapija ostane kod jednog od mještana, te da ne daјu dom, poligon i stadion.

Miodrag Maraš poručio јe da neće dati dom u Ljaјkovićima, a Vesko Maraš kaže da treba da im јe na ponos što imaјu klub kakav јe KK Bratstvo, Јovanu Stoјanović, Nikolu Vuletića i Gagarina Maraša.

– Ne treba da se svađamo. Oprostimo im što su doniјelu ovakvu odluku. Kako su јe doniјeli mogu lako da јe povuku - kaže Maraš.

Slobodan Rašović kaže da neće napustiti prostoriјe.

– Nećemo dozvoliti da nam priјete sa dugom za vodu od 6.000 eura. Ovdјe niko dolaziti neće, neka to znaјu. Treba ponovo formirati FK Bratstvo - kaže Rašović.

Inače, ovaj klub je 18 godina koristio prostorije Doma u Ljajkovićima bez naknade. Opština Zeta je u više navrata vodila razgovore za upravom kluba, kojima je ponudila da biraju neki od drugih domova. Međutim, oni na to ne pristaju.

Kao razlog navode to što su mještani prije više decenija izgradili ovaj dom, ali i to što će zbog udaljenosti drugih domova KK Bratstvo, izgubiti članove. Ove prostorije Opština Zeta namijenila je za komunalno preduzeće i dala rok klubu da u petak, 13. oktobra izađu iz prostorija i predaju ključ.

Zbog građana podržao јe i odbornik Demokrata Luka Krstović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 11:59