Dragan Senić / -
04/04/2024 u 13:55 h
Andrijana Dabanović, M. VujisićAndrijana Dabanović, M. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Senić: Rješavamo imovinske sporove za raskrsnicu kod Vezirovog mosta

Ovo je jako komplikovana ulica za izvođenje. Bili smo raspisali tender na 2.100.000 eura i javio se jedan izvođač, ali ponuda nije bila ispravna. U fazi smo da rješavamo imovinsko-pravne sporove što nam predstavlja najveći problem, kaže Dragan Senić

Imovinsko-pravni odnosi za rekonstrukciju raskrsnice kod Vezirovog mosta predstavljaju nam najveći problem, te smo sada u fazi da ih riješimo, rekao je Dragan Senić, v.d. direktora Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice. On je objasnio da imovinske sporove imaju na početku mosta, ali i na ulazu u Zagorič. Inače, tender za rekonstrukciju ove raskrsnice već je bio raspisan, ali je stigla samo jedna neispravna ponuda.

– Tu imamo imovinsko-pravne probleme sa porodicom Vukčević na ulazu u Zagorič, ali i u dijelu na početku gdje počinje Vezirov most. Jako komplikovana ulica za izvođenje. Bili smo raspisali tender na 2.100.000 eura. Javio se jedan izvođač, ali ponuda nije bila ispravna. U fazi smo da rješavamo imovinsko-pravne sporove što nam predstavlja najveći problem. Nijesu problem projekti, sve će se to dovesti u red, ali moramo shvatiti, kada se rade infrastrukturni objekti posebno od javnog interesa, da je to za bolji i kvalitetniji život ljudi - rekao je Senić.

"Dan" je interesovalo da li su blizu rješenja da se Zagorič otvori ka gradu širenjem Ulice Drugog crnogorskog bataljona ili Ulice Ludviga Kube i dalje Beogradskom.

– Krak Ulice Ludviga Kube ispod Gorice pored šina za sada se neće raditi. Trenutno radimo projekat za rekonstrukciju Ulice Ludviga Kube, ali od raskrsnice sa Ulicom Iva Andrića pa do šina - kaže Senić.

Pitali smo i da li je jedna od opcija gradnja tunela kroz Goricu.

– Tunel kroz Goricu je bila ranije ideja koja nije dobila zeleno svjetlo. O tome detaljno treba rasmisliti. Tu su projektanti i oni koji se bave time u smislu projektovanja. Oni vode računa o tome da li takvi sadržaji utiču na Goricu. On je bio predviđen da bude pored crkve Svetog Đorđa, gdje su teniski tereni - kaže Senić.

Zanimalo nas je i koje ulice u Zagoriču će dobiti novi asfalt, kao i da li će biti rađena Ulica Nikole Tesle.

- Ulica Nikole Tesle je rekonstruisana prije izvjesnog vremena. Kolege iz Puteva bi mogle da presvuku taj habajući sloj koji nije u dobrom stanju. Mi ćemo vrlo brzo ući u Ulicu Branka Ćopića u dužini 910 metara. Imali smo imovinskih problema koji su riješeni. U pitanju je totalna rekonstrukcija, a imaće i dva upojna bunara. Ta ulica je bitna za Zagorič - kazao je Senić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 14:36