/ -
20/06/2023 u 12:44 h
N.S.-M.L.V.N.S.-M.L.V.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Skupštini Glavnog grada predložena imenovanja v.d. direktora četiri preduzeća

Za v.d. izvršnog direktora Čistoće predložen je Denis Hot, za v.d. Parking servisa Radonja Vulikić, za na čelu Parking servisa biće Alija Hamzić, a Vodovoda Ranko Vujović

Odbor za izbor i imenovanja dao je saglasnost da odbornici u Skupštini Glavnog grada imenuju vršioce dužnosti Čistoće, Parking servisa, Vodovod i kanalizacija i Pogrebne usluge. Za v.d. izvršnog direktora Čistoće predložen je Denis Hot, za v.d. Parking servisa Radonja Vulikić, za na čelu Parking servisa biće Alija Hamzić, a Vodovoda Ranko Vujović.

Odbornik DPS-a Stefan Ćulafić ukazao je da v.d. direktora Vodovoda Ranko Vujovć nije iz reda zaposlenih.

- Imamo li papir da niko nije želio da se iz reda zaposlenih da se prihvati ovog posla. Stoji činjenica da se kao v.d. angažuje neko iz struke. Ja Vujovića ne znam, vidim da ima iskustva, niasam siguran kako će se nositi sa situacijom kakva je u preduzeću. Nisam vidio da ima refenrce da bude v.d. direktora Vodovoda - rekao je Čulafić.

Odbornica Demokrata Zdenka Popović saopštila je da nijedan zakon ne predviđa da u privrednom društvu bude v.d. iz reda zaposlenih.

- Ovo je kandidat koji ima 34 godine radnog staža, sa impozantnom biografijom. Član je Inženjerske komore, ima dovoljno i enegije i snage da se bavi privrednim društvom kakav je Vodovod. V.d. direktora će se sresti sa velikim problemom kakvo je izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Ja se nadam da će stručnjaci koji su iz sistema i dalje ostati u sistemu i biti od velike pomoći diektoru - rekla je Popović.

Odbornica PES-a pozdravila je imenovanje v..d izvršnog direktora koji nije iz reda partije.

Odbornik SDP-a Budimir Mugoša ocijenio je da je Vujovićeva karijera impozantna.

– Nevjerovatno mi je da niko od službenika Vodovoda niko nije htio da bude v.d.direktora. Ako je tačno da nikakvih dodirnih tačaka sa Demokratskom Crnom Gorom nema onda to pozdravljam. Bolje bi bilo da je čovjek iz struke – rekao je Mugoša.

Vasilije Čarapić je naveo je da je Vujović dobar menadžer.

– Pošto Vodovod u narednom periodu treba da isporuči jedan projekat dobro je da imamo čovjeka koji bi iskustvom mogao da doprinos – rekao je Čarapić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 16:15