/ -
04/07/2022 u 13:01 h
N.S.N.S.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sedam novih platana u Njegoševoj ulici

U toku radova, moralo je biti uklonjeno jedno stablo na uglu Bulevara Ivana Crnojevića i Njegoševe ulice, jer je kod njega utvrđeno oboljenje, kao i jedno stablo na uglu ulica Njegoševe i Hercegovačke, koje je bilo sklono padu, navode iz PG biroa

Pri kraju je rekonstrukcija Njegoševe ulice. Iz PG biroa navode da nakon postavljanja kamenih ivičnjaka i ploča na trotoarima slijedi i dopuna postojećeg drvoreda.

– Prije početka radova, ispitan je kvalitet postojećeg biljnog fonda i utvrđeno da je drveće u Njegoševoj ulici ograničenog kvaliteta i da u narednom periodu treba posvetiti posebnu pažnju njegovoj njezi, na čemu će se posebno raditi. Osim toga, projektom je predviđena sadnja novih sadnica platana, koje je omiljeno drvo u urbanim sredinama, a kojima se Podgorica posebno ponosi. Imajući u vidu da mnogi bulevari svjetskih metropola duguju dio svog šarma ovom prelijepom drveću, ono će krasiti i rekonstruisanu Njegoševu ulicu. Osim sedam novih platana, planirano je i zadržavanje svih ostalih postojećih u Njegosevoj ulici. U toku radova, moralo je biti uklonjeno jedno stablo na uglu Bulevara Ivana Crnojevića i Njegoševe ulice, jer je kod njega utvrđeno oboljenje poznatije kao rak kore, kao i jedno stablo na uglu ulica Njegoševe i Hercegovačke, koje je bilo nefunkcionalno, odnosno sklono padu – navode iz PG biroa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 22:47