Đeljošaj  / - FOTO: A. DABANOVIć
01/09/2022 u 20:29 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO i VIDEO) Tuzi slave Dan opštine: Laureati Anđela Berišaj i Nikola Gegaj

Druge smo godine prešli na šest miliona, a ove smo planirali i ubijeđeni smo da ćemo realizovati budžet od osam miliona eura, poručio je Đeljošaj

Tuzi večeras proslavljaju Dan opštine, a ove godine dvije nagrade "1. septembar" pošle su u ruke Anđele Berišaj i Nikole Gegaja iz Tekvondo kluba "Besa".

image
- FOTO: A. DABANOVIć

Berišaj je kazala da je ovo za nju posebno priznanje i obećala da će nastaviti sa vrijednim treninzima, dok je Gegaj istakao da mu je posebno zadovoljstvo što je dobio nagradu od opštine u kojoj živi.

image
- FOTO: A. DABANOVIć

Predsjednik Opštine Nik Đeljošaj kazao je da su prve godine realizovali budžet duplo veći.

– Druge smo godine prešli na šest miliona, a ove smo planirali i ubijeđeni smo da ćemo realizovati budžet od osam miliona eura. Čak štaviše, obavezne godišnje kontrole sa državnog nivoa, su finansijski aspekt djelovanja Opštine Tuzi ocijenili u potpunosti pozitivnim. Dičimo se, takođe, pozitivnom ocjenom, bez ikakve primjedbe što je prošle godine dala Državna revizorska institucija, što je velika rijetkost ne samo za opštine, već i za najviše institucije ove države. Ono što prvo pada u oči je infrastruktura, posebno putna. Osvjetljenje ulica, nekada privilegija samo nekih zaslužnih aktivista partije na vlasti, danas je sastavni dio života u cijeloj Malesiji. Stvorili smo klimu privlačnu za lokalne i strane investitore. Ove kalendarske godine aktuelne su četiri fabrike u vlasništvu stranih i domaćih investitora- Fabrika čipsa i drugih proizvoda od krompira, za preradu voća i porvrća, fabrika suncokretovog ulja i za proizvodnju sira – rekao je Đeljošaj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 03:28