За радове 70.000 еура / - Архива
23/08/2021 u 07:00 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Улица одложила отварање вртића

Процjењуjемо да ће радови бити завршени у октобру, те очекуjемо да ће вртић бити отоврен у новембру, наводе из министарства

Нови вртић и јаслице у Блоку шест неће бити отворен 1. септембра. То су потврдили из Министарства просвјете, науке, културе и спорта истичући да су се јавили накнадни и непредвиђени радови.

– Изградња вртића Блок шест се финансира из ЦЕБ кредита, а поступак jавне навбавке и реализациjу изградње спроводи Управа jавних радова. У току изградње обjекта jавили су се накнадни и непредвиђени радови. Управа jавних радова ће у складу са ЦЕБ-овим процедурама за jавне набавке спровести jавну набавку за извођење ових радова. Проциjењена вриjедност jе око 70.000 еура. Због тога радови на вртићу су у току и он неће бити отворен 1. септембра. Вртић ће почети са радом након завршетка радова и добиjања свих дозвола. Процjењуjемо да ће радови бити завршени у октобру, те очекуjемо да ће вртић бити отоврен у новембру – наводе из министарства.

Вртић ће бити бруто површине око 1.515 квадрата и планиран jе за боравак 215 дjеце. Уговорена вриjедност радова jе 1.992.689 еура, а извођач је Еурозок.

– Министарство се 5. априла 2021. године обратило Главном граду молбом да финансира израду Главног проjекта приступне саобраћаjнице на другоj локациjи, односно за Вариjанту ИИ у складу са Идеjним рjешењем. Траса приступне саобраћаjнице jе планирана на кат парцели броj 1146/16 и 1146/52 КО Подгорица 1, што jе подразумjевало достављање главног проjекта приступне саобараћаjнице након завршетка. Министарство се 16. jуна обратило Главном граду да нам доставе информациjе када ће бити завршен главни проjекат приступне саобраћаjнице. С обзиром да ниjесмо добили одговор од Главног града на претходни допис, обратили смо се ургенциjом 20. jула. Агенциjа за изградњу и развоj Подгорице 5. августа доставила је минстарству главни проjекат и одобрење за изградњу приступне саобраћаjнице вртићу са jаслицама у Блоку 6. Министарство jе кроз текући буџет обезбjедило новац за финансирање изградње приступне саобраћаjнице за вртић и кроз план jавних набавки планирало изградњу саобраћаjнице, а вриjедност ових радова jе 130.000. еура. У току је припремање поступка jавне набавке за изградњу приступне саобраћаjнице – наводе из министарства.

Они истичу да ће се по завршетку приступне саобраћаjнице обратити Главном граду за добиjање одобрења за употребу саобраћаjнице. Након тога, како кажу, стручне службе Главног града су у обавези да даjу одобрење за употребу саобраћаjнице.
Из Агенције за изградњу кажу да је министарству без накнаде уступљено земљиште, те да накнада за комунално опремање представља учешће Главног града у изградњи вртића.

– Министарство, као инсветитор, је дужан да изврши комплетно комунално опремање до прикључка на урбанистичке парцеле о свом трошку. Агенциjа jе изашла у сусрет Инвеститору и урадила главни проjекат приступне саобраћаjнице. Од Секретариjата за планирање простора и одрживи развоj добиjено jе одобрење за изградњу 2. августа. Главни пројекатс а одобрењем 4. августа достављен је министарству на даљу употребу – наводе из Агенције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:48