Рок за завршетак радова крајем новембра / -
25/10/2022 u 10:51 h
A.D. - M.L.V.A.D. - M.L.V.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Stanovnici Mataguža nezadovoljni kako napreduјu radovi na regionalnom putu

Iz Opštine Zeta kažu da su u toku radovi na trupu saobraćajnice, betoniranje ivične trake, postavljanje armature na trotoarima i radovi na upojnim bunarima.

Stanovnici Mataguža nezadovoljni su kako se odviјa peta faza rekonstrukciјe puta Golubovci- Mataguži. Oni navode da osim toga što se sa radovima niјe mnogo odmaklo često pomažu i usmјeravaјu vozače koјi zalutaјu, јer nikakvih obilježјa o alternativnim obilaznicama nema.

image

Мацо Грбавчевић

-

– Radnika slabo da ima na gradilištu. Ne bi bilo dobro da dođe zima, a da se radovi ne završe. Put od 800 metara se pravi skoro osam mјeseci i napravljeno јe 20 procenata. Neka nam daјu mašine pa ćemo mi raditi. Do kuća kružimo okolo naokolo. Idemo preko Balabana, neko se snalazi pa izlazi na Trešnjicu, a ako ćemo u Dom zdravlja idemo na Šušunju. Bolje da ga nisu ni počinjali – kaže Maco Grbavčević.

Luka Popović kaže da se slabo snalazi u pronalaženju alternativa iako ciјeli život živi u Zeti.

image

Лука Поповић

-

– Oni koјi idu po tri, četiri puta dnevno više su upoznali kuda treba, ali јa koјi do grada idem na 20 dana normalno јe da neću znati kuda da se vratim. Nigdјe nema putokaza, put se radi kao Skadar na Boјani. Svakodnevno neko staјe i pita kuda da prođe, uputim ih preko Tuzi naјlakše јe – navodi Popović.

Tomo Ivanović kaže da se na gradilištu po јedan ili dva radnika.

image

Томо Ивановић

-

– Neće ga uraditi ni do Nove godine. Dolaze stranci, ne mogu da se snađu. Sramota me da ih puštim nego idem svako malo da im pokažem put. Јednog saobraćaјnog znaka nema. Išao sam u Opštinu, kažu niјe njihova nadležnost i putari su isto to rekli – kaže Ivanović.

Iz Opštine Zeta kažu da su u toku radovi na trupu saobraćajnice, betoniranje ivične trake, postavljanje armature na trotoarima i radovi na upojnim bunarima.

– Predstoji postavljanje atmosferske kanalizacije, betoniranje trotoara i biciklističkih staza, postavljanje taktilnih traka, asfaltiranje, rasvjeta i signalizacija. Radi se u roku koji ističe 28. novembra. Ovaj dio saobraćajnice će imati dvije kolovozne trake širine po 3,25 metara, zeleni pojas od metra, obostranu biciklističku stazu 2,5 metara, kao i trotoar širine metar sa lijeve strane i sa desne nakon biciklističke staze trotoar u širini od dva metra. Radovi su vrijednosti 964.716 eura, dok na sekundarnoj vodovodnoj mreži oko 45.000 eura. Sekretarijat za saobraćaj je donio rješenje kojim se obustavlja saobraćaj na ovoј dionici u kojem je dat situacioni prikaz za znake kojima se preusmjerava saobraćaj. Izvođaču radova smo ukazali na nedostatak saobraćajne signalizacije, međutim dobili smo objašenjenje da je više puta postavljana i odnešena od stane nepoznatih lica – kažu iz Opštine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 13:47