Цијела стаза заробљена возилима / -Архива
12/11/2021 u 07:13 h
Andrijana Dabanović, Milica VujisićAndrijana Dabanović, Milica Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вртић око васпитне јединице "Ђина Врбица" опкољен непрописно паркираним аутомобилима

У наредном периоду ћемо појачати контролу на овој локацији, најавили су из Комуналне инспекције

Васпитна јединица „Ђина Врбица“ у Булевару Саве Ковачевића опкољена је непрописно паркираним возилима. Нема метра стазе да је слободна како би дјеца и родитељи могли да се примакну вртићу. Грађани су незадовољни колико овај дио града посјећује „паук“. Идо Феризовић сматра да „паук“ треба чешће да уклања непрописно паркирана возила.

– Тротоаром не може да прође мајка са дјечјим колицима. Комунална полиција пролази, али не реагује – истиче Феризовић.

Славица Мијовић позива Комуналну полицију да редовније обилази овај дио града.

– У дворишту вртића је постављена табла забрањено паркирање, али то нико не поштује. Исти случај је и са паркинзима за ОСИ, гдје несавјесне возаче нико не кажњава – каже Мијовић.

Из ЈПУ „Ђина Врбица“ на чијем је чулу Бојана Разић наводе да се нијесу обраћали за помоћ Комуналној инспекцији, јер координаторкама вртића није упућена сугестиjа, ни жалба родитеља у вези окупираности стаза око обjекта непрописно паркираним возилима.

– Овај проблем није евидентиран од стране особља вртића, а ни репортиран од стране родитеља дjеце коjа похађаjу васпитну jединицу – наводе из установе.

Из Комуналне инспекције којом руководи Бранислав Радусиновић истичу да су службеници на овој локацији више пута остављали обавjештења да се уклоне непрописно паркирана возила, а уколико се не поступи у складу са обавjештењем, лица ће бити санкционисана, односно возила премjештена „пауком“.
– Ове активности су вршене приликом редовних контрола, а од управе вртића ниjесмо никада добили захтjев за уклањање непрописно паркираних возила. По захтјеву станара уклањали смо хаварисана возила и она паркирана на тротоару. Казна за непрописно паркирање jе 60 еура, а у колико се возило премjести „пауком“ казна jе 125 еура. У наредном периоду ћемо поjачати контролу на овој локациjи – наводе из Комуналне инспекције.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 09:59