Navijači Partizana / -FOTO: SLAVIJA-INFO.COM
12/04/2023 u 23:07 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bez fudbala na Banovom brdu, čeka se odluka nadležnih organa

Ponašanje navijača FK Partizan na navedenoj utakmici je nanijelo veliku štetu fudbalskom sportu i našem elitnom rangu takmičenja - saopšteno iz zajednice Superligaša

Utakmica između Čukaričkog i Partizana nije danas odigrana u zakazanom terminu. Domaćin je tokom dana poručio da neće igrati i traži pobjedu za zelenim stolom, uputio je žalbu FS Srbije i Zajednici prvoligaša i čeka se konačna odluka nadliežnih organa. U međuvremenu, saopštenjem za javnost se oglasila Zajednica superligaša.

-Shodno izveštajima službenih lica, glavni sudija je predmetnu utakmicu prekinuo iz opravdanih razloga nakon konsultacije sa delegatom utakmice i predstavnicima oba kluba. U izvјeštaju sudije o trajnom prekidu utakmice, između ostalog, navedeni su razlozi u predugom i neefikasnom pražnjenju tribine, što je prouzrokovalo pauzu od 50 minuta, kao i očiglednoj mogućnosti za daljim ugrožavanjem bezbјednosti i sigurnosti aktera utakmice zbog činjenice da nije ispražnjen kompletan stadion, jer su na ostalim dјelovima stadiona i dalje bila prisutna lica koja su svojim ponašanjem mogla uticati na bezbјednost aktera, takođe i činjenice da su se lica koja su odstranjena sa stadiona grupisala na sјevernoj strani u diјelu van stadiona. Ovakvim postupanjem nakon tri prethodna prekida u situaciji koja se odnosi na ono što je najvažnije, a to su zdravlje i bezbednost aktera utakmice, sudija je doneo odluku o trajnom prekidu utakmice – saopšteno јe iz Zaјednice Superligaša i potom dodaјe:

-Uzimajući u obzir činjenicu da je FK Čukarički u propisanom roku, dana 12.04.2023. godine, uložio žalbu na utakmicu koja je prekinuta, kao i da postoji spor oko termina nastavka utakmice, kao organ nadležan za donošenje konačne odluke direktor takmičenja je doneo odluku da se utakmica neće nastaviti u prethodno određenom terminu 12.04.2023 u 18:00 časova. Konačna odluka u vezi sa navedenom utakmicom biće doneta po okončanju postupka po žalbi FK Čukarički i sagledavanju i utvrđivanju opravdanosti razloga za trajni prekid utakmice, a sve u skladu sa pozitivnim propisima i sportskim načelima.

Na kraju saopštenja se navodi:

-Ponašanje navijača FK Partizan na navedenoj utakmici je nanijelo veliku štetu fudbalskom sportu i našem elitnom rangu takmičenja, zbog čega će po hitnom postupku biti pokrenuti disciplinski postupci pred nadležnim organima FS Srbije, a takođe i prijava zbog loše organizacije utakmice i unošenja velikog broja pirotehničkih sredstava. Radi zaštite integriteta i imidža kompletnog takmičenja oba kluba su upozorena na istupanja u javnosti kojima ugrožavaju opšti interes svih klubova i samog takmičenja. Na kraju, želimo da istaknemo da će Zajednica u narednom periodu prema ovakvim i sličnim događajima iskazivati nultu toleranciju, kao i da će se kroz institucije FS Srbije tražiti najstrože kazne i pooštravanje kaznenih odredbi u vezi sa ovakvim i sličnim događajima - stoji u objavi zajednice Superligaša.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 09:51