Marko Janković / -FOTO: DEJAN PANIć
19/06/2023 u 13:15 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Janković: Bilo bi fer da smo Mađare pobijedili sa 1:0

Nemamo pozitivan skor sa Česima i probaćemo da im se revanširamo - rekao je vezista Karabaga

Naša najbolja fudbalska reprezentacija sjutra od 18 sati na stadionu pod Goricom igra prijateljski meč sa Češkom. Za izabranike Miodraga Radulovića ovaj susret dolazi nakon remija sa Mađarskom u kvalifikacijama za EP (0:0) i svakako je prilika da „crveni“ pobjedom okončaju ovaj junski termin.

- Na kraju smo sezone, ali ujedno i na početku nove, jer većina igrača iz reprezentacije ide direktno na klupske pripreme. Mnoge od nas čekaju kvalifikacije za evropska takmičenja, svako na svoj način treba da zadrži ili podigne formu. Motiva kad se igra za reprezentacju nikada ne može da nedostaje, ovakve utakmice služe da selektor proba nove sisteme i igrače. Igrači će biti maksimalno motivisani i pokušaće da se nametnu za narednu utakmicu – rekao je vezista crvenih Marko Janković na današnjoj konferenciji za novinare.

Fudbaler azerbejdžanskog Karabaga osvrnuo se na meč sa Mađarima, odigran u subotu uveče.

-Odigrali smo taktički veoma dobru utakmicu i možemo da žalimo za propuštenim šansama. Bilo bi fer da smo pobijedili sa 1:0, ali ne treba se vraćati na to. Pokazali smo da možemo da budemo konkurentni. Kada se situacija u našoj grupi u pitanje, niko nije odmakao i septembarski mečevi će dosta toga riješiti.

Na pitanje kakva je reprezentacija Češke, Janković je odgovorio:

-Analizirali smo ih, svaka reprezentacija ima određeni kvalitet. Nijesmo u poziciji da bilo koga potcijenimo, ulazimo maksimalno ozbiljno u meč. Igrali smo ranije s njima, nijesmo imali pozitivne rezultate i pokušaćemo da im se revanširamo – istakao je Marko Janković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 03:31