Stevan Jovetić / -FOTO: DEJAN PANIć
16/10/2023 u 19:16 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jovetić: Najveći uspjeh u karijeri bio bi odlazak na EP

Lijep je osjećaj biti u Beogradu ponovo. Proveo sam četiri godine u Partizanu, bilo je ovdje dosta lijepih utakmica i pobjeda. Vežu me lijepe uspomene za Beograd - istakao je crnogorski kapiten

Od našeg izvještača iz Beograda

 

Kapiten crnogorske fudbalske reprezentacije Stevan Jovetić kazao je na večerašnjoj konferenciji za novinare da je u selekciji atmosfera odlična i da se nada da će se to sjutra prenijeti na teren.

-Uvijek kada igrate za reprezentaciju postoji pozitivna trema i naboj. To je tako do utakmice, kada se izađe na teren sve to prestaje. Slijedi fokus na meč – rekao je Stevan Jovetić.

Jovetić je potom rekao da je spreman da igra svih 90 minuta i kazao da poznaje dosta dugo veliki broj srpskih reprezentativaca, a sa nekima je igrao zajedno.

-Poznajem dosta igrača, pratim njihove igre. Individalni kvalitet kod njih je najizraženiji. S druge strane, I mi smo u naletu, na poslednjih nekoliko utakmica prikazali dobre rezultate i ostvarili dobre rezultate. Idemo na pobjedu, ali nikad se ne znate šta nosi utakmica.

Na pitanje u kakvoj formi, as Olimpijakosa je odgovorio:

-Osjećam se dobro, pripreme sam odradio indivunalno, ali počeo sam da nastupam za svoj klub. Spreman sam da pružim maksimum.

Da li u tvoj karijeri najveći uspjeh bio da odvedeš Crnu Goru na jedno veliko takmičenje?

-Naravno. To je nešto što čekamo 16-17 godina. Uvijek postoje emocije kada igrate za reprezentaciju, koje su izraženije kada se igraju ovako ključne utakmice. Imao sam dosta takvih utakmica u karijeri i bitno je da ostanemo mirni i da na terenu pokažemo šta znamo i koliko možemo.

Crna Gora je prije nekoliko dana igrala prijateljski meč sa Libanom, a Srbija je gostovala u Mađarskoj. Na pitanje šta je vidio u tom meču, a što bi Crna Gora mogla sjutra uveče da iskoristi, odgovorio je:

-Gledali smo utakmicu, ali zadržaćemo za sebe. Bila je zaniimljiva utakmica,  Mađarska je bila bolja u prvom, Srbija u drugom poluvremenu. Moglo je da ode na obje strane, a vidjeli smo kako se završilo.

Posle dugo godina Jovetić je ponovo u Beogradu i igraće na Marakani?

-Lijep je osjećaj biti u Beogradu ponovo. Proveo sam četiri godine u Partizanu, bilo je ovdje dosta lijepih utakmica i pobjeda. Vežu me lijepe uspomene za Beograd.

Gdje vidite najviše mane odbrane Srbije?

-Mislim da Srbija ima dobru ekipu, dobre pojedince, poštujemo ih, trudićemo da odradimo što je najbolje do nas – poručio je kapiten naše reprezentacije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 00:09