Mladen Krstajić / EPA-EFE-FOTO: EPA/MARTON MONUS
15/10/2023 u 15:42 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krstajić: Imam punu podršku saveza

Ponašam se profesionalno, stojim mirne savesti, jer znam šta radim – poručio je selektor Bugarske nakon poraza od Litvanije

Bugarska je doživjela još jedan poraz u kvalifikacijama za EURO 2024. Selekcija koju sa klupe vodi Mladen Krstajić izgubila je u subotu od Litvanije na svom terenu sa 0:2 i upravo od te reprezentacije preuzela mjesto „fenjeraša“ u G grupi.

Selektor Bugarske nije nakon te utakmice bio kritičan prema svojim izabranicima, naprotiv.

-Kad ne pobijedite utakmicu tužni ste. I ja sam. Možda ste imali druga očekivanja od ovog mladog tima koji je građen godinu dana. Ekipa je imala veliku želju, stav je bio dobar, ali smo izgorjeli. Razlozi su velika želja i napetost koja se osjećala. Malo ko je očekivao da ćemo imati ovako mladu reprezentaciju. Verujte mi, sve osim rezultata ide u dobrom pravcu. Ali, znam da su rezultati najvažniji. Možda ovako mladi momci ne mogu da podnesu pritisak - kazao je Krstajić.

Prije utakmice protiv Litvanije mediji u Bugarskoj su pisali da će u slučaju neuspjeha Krstajić dobiti otkaz, ali se to još uvijek nije dogodoilo. Čak štaviše, srpski trener je uvjeren je da ima podršku tamošnjeg saveza.

-Ponašam se profesionalno, stojim mirne savesti, jer znam šta radim. Ljudi iznad mene će donijeti odluku. Imam podršku Saveza. Kad nema rezultata, uvijek je kriv trener. Na Balkanu se gledaju samo rezultati. Ne treba da zaboravimo mečeve sa Crnom Gorom i Srbijom, bilo je situacija koje nam nisu išli u prilog. Normalno je da navijačima prvo upada u oči to koliko imamo bodova – dodao je Krstajić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 09:03