Ženska kadetska reprezentacija / -FOTO: FSCG
10/11/2023 u 16:14 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kvalifikacije za EP: Kadetkinje nadigrale Litvaniju

Crvene slavile sa 4:1 i preliminarnu rundu kvalifikaciјa završile na drugom mјestu

Ženska kadetska reprezentacija Crne Gore savladala je Litvaniju na kraju turnira preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Selekciјa koјu sa klupe predvodi Mirko Marić dominirala јe protov domaćina i na slavila sa 4:1. Darija Čižek pogodila je nakon samo pet minuta igre, dok je prednost udvostručila Maša Tomašević iz jedanaesterca u 26. minutu. U finišu poluvremena zaprijetila je Austeja Jukubaitite, da bi u nastavku Nađa Doknić i Angelina Drešaj potvrdile trijumf Crne Gore.

- Bili smo bolji tokom cijele utakmice, postigli četiri gola, zasluženo pobijedili i zbog toga čestitam djevojkama. Ovaj turnir je veliko iskustvo za nas, mislim da su djevojke stekle iskustvo za neke naredne izazove. Nadam se da će još napredovati, da će kroz naporan rad što više njih doći do dresa seniorske reprezentacije - kazao je selektor Mirko Marić.

Crna Gora je nastup u grupi B5 završila na drugom mjestu, iza Slovačke i ispred Litvanije.

Na ovom meču, Crna Gora јe igrala u sastavu: S. Kalač, Bojanić (od 89. Bućković), Beatović (od 46. Doknić), Boričić (od 89. A. Kalač), Krstevska, Merdović, Bralić, Tomašević (od 90.+2 Zarubica), Drešaj, Nikčević, Čižek (od 86. Spahić).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 02:35