Lalošević na sastanku / - FOTO: MINISTARSTVO SPORTA
21/07/2022 u 16:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lalošević: Razvoj IT sektora ima snažan uticaj na oblast sporta

Elektronski sportovi ne mogu zamijeniti tradicionalne, ali svakako moraju imati svoju poziciju u sistemu, kazao je ministar Vasilije Lalošević

On je naglasio da elektronski sportovi predstavljaju virtuelnu paralelu koja će igrati značajnu ulogu u vremenima koje dolaze.

Lalošević je ugostio predsjednika i generalnog sekretara Međunarodne federacije elektronskih sportova, Vlada Marineskua i Bobana Totovskog.

- Ubrzan razvoj IT sektora koji sve više generiše odnose u društvu ima i snažan uticaj na oblast sporta - rekao je Lalošević.

Marinesku se zahvalio Laloševiću na prijemu i prepoznavanju značaja elektronskih sportova.

- Razvoj elektronskih sportova može imati višestruke benefite po državu u promotivnom, sportskom i ekonomskom smislu i da je dobro da Crna Gora to prepozna i iskoristi imajući u vidu značaj IT sektora na globalnom nivou - rekao je Marinesku.

Saopšteno je da Savez elektronskih sportova Crne Gore, koji je trenutno registrovan kao nevladina organizacija, radi dobar posao na promociji i razvoj elektronskih sportova kao i pozicioniranju Crne Gore u toj oblasti.

Navodi se da naredni period treba iskoristiti da se ulože zajednički napori na njegovom pozicioniranju u sistemu sporta.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Saveza elektronskih sportova Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:05