Килијан Мбапе / -Фото: ПСЖ
07/09/2023 u 13:38 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mbape se odrekao 80 miliona eura da se vrati u sastav PSŽ-a

Riječ je o "bonusu za lojanost"

Kilijan Mbape i PSŽ skoro cijelo ljeto vode žestok rat nakon što je francuski golgeter javno objavio da neće potpisati novi ugovor sa klubom, već će ostati do juna 2024. godine, a zatim napustiti “Park prinčeva” kao slobodan igrač.

PSŽ je pokušao da ga proda u Saudijsku Arabiju, ali Mbape nije htio ni da se sastane sa šefovima arapskog kluba, što je dodatno razbesnilo čelnike kluba, koji su ga udaljili sa treninga i utakmica tokom predsezone.

Odjednom se sva tenzija smirila, Mbape se vratio u tim i najbolji je strijelac PSŽ-a, a Naser Al Kelaifi, prvi čovjek “svetaca”, je čak javno hvalio napadača kao „vrhunskog profesionalca i vođu tima koji nikada nije bio komplikovaniji“.

Preokret je bio potpuno neočekivan, a francuski mediji otkrivaju tajnu novonastale situacije.

Očekivano, riječ je o novcu – tačnije o 80 miliona eura kojih se Mbape odrekao da bi se vratio u tim PSŽ-a i ovu sezonu proveo na terenu, umjesto da ostane izolovan od prvog tima.

Riječ je o iznosu koji je napadač trebalo da dobije kao "bonus za lojalnost".

Otkazani transfer u Saudijsku Arabiju i odluka o odlasku besplatno daleko su od definicije lojalnosti, pa su poslije dugih razgovora obje strane našle zajednički jezik.

PSŽ bi trebalo da smanji značajan dio troškova, a Mbape da se odrekne tog novca uz uslov da bude standardan na terenu, a zatim sljedećeg leta kao slobodan igrač, sa bogatim bonusom, pređe u Real Madrid.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
PSŽKILIJAN MBAPE
29. april 2024 18:39