/ -FOTO: WWW.PINTEREST.COM
29/01/2024 u 19:23 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radikalne promjene u Grčkoj, na stadion samo preko aplikacije

Uz pomoć mobilnog telefona, lična karta osobe se može automatski unakrsno provjeriti sa kartom. Niko bez mobilnog telefona neće ući na stadion - rekao je ministar sporta Grčke Janis Vrucis

Fudbalski navijači u Grčkoj moraće ubuduće da koriste državnu aplikaciju za digitalnu identifikaciju na svojim mobilnim telefonima da bi kupili ulaznice za utakmice. To je jedna od mjera za suzbijanje nasilja u sportu koje je primoralo fudbalske klubove da zatvore stadione za navijače na dva mjeseca, do 12. februara. Naredba je stigla pošto je prošlog mjeseca umro policajac koji je tokom navijačkih nereda u Atini pogođen bakljom.

Grčki ministar sporta Janis Vrucis trebalo bi u Skupštini Grčke da predstavi detalje novih pravila prodaje ulaznica. Druge mjere koje planira Vlada su mandatna zabrana dolaska konkretnih navijača posle nasilnih incidenata, obavezno postavljanje kamera za nadzor na stadionima i nacionalni registar članova klubova fudbalskih navijača.

-Do sada nismo uspjeli da uradimo ono što je očigledano - da identifikujemo ljude koji ulaze na stadion. Uz pomoć mobilnog telefona, lična karta osobe se može automatski unakrsno provjeriti sa kartom. Niko bez mobilnog telefona neće ući na stadion -  rekao je ministar za državnu televiziju tokom vikenda.

Iz Vlade Grčke su saopštili da će novi sistem ulaznica ličiti na elektronske karte za ukrcavanje koje se koriste na aerodromima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:49