Miodrag Radulović / -FOTO: DEJAN PANIć
03/09/2023 u 16:46 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radulović: Počinje rasplet u grupi

Naš cilj je da u mečevima sa Litvanijom i Bugarskom osvojimo šest bodova

Naјbolja fudbalska reprezentaciјa Crne Gore okupila se danas u Podgorici i počela pripreme za septembarski ciklus kvalifikaciјa za Evropsko prvenstvo. Izabranike selektora Miopdraga Radulovića najprije očekuje gostovanje u Kaunasu reprezentaciji Litvanije (7. septembar, 18 sati), a potom i meč sa Bugarskom na svom terenu (10. septembar, 18 sati).

Na današnjem okupljanju pojavilo se desetak igrača (ostali zbog obaveza u klubovima stižu večeras ili ujutro). Selektor Radulović je na brifingu sa novinarima potencirao važnost ova dva duela.

- Utakmicama sa Litvanijom i Bugarskom počinje rasplet u grupi. Na polovini smo kvalifikacija, imamo šansu za osvajanje jednog od dva mjesta u jednoj po rezultatima ujednačenoj grupi. Ukoliko iz ova dva meča osvojimo šest bodova, a sve ćemo učiniti da do njih dođemo, u finiš kvalifikacija ući ćemo ravnopravno sa rivalima, a to nam je bio cilj na startu ciklusa – rekao je Miodrag Radulović.

Prema njegovim riječima, dosadašnje utakmice su pokazale da možemo ne samo ravnopravno da se nosimo nego da i pobijedimo rivale.

-Napravili smo analizu i ono što se odmah vidi je da imamo dosta problema sa realizacijom. Mnogo je bilo bolje taktički na terenu i u svim parametrima, ali jedini pravi pokazatelj su bodovi. Moramo taj segment da popravimo i te kako, a forma naših napadača daje optimizam da će i taj segment biti mnogo bolji u narednim utakmicama.

Na spisku je i kapiten Stevan Jovetić, koje je bez kluba i kojio nije trenirao tri mjeseca.

-Stevanova uloga je višestruka. To je igrač koji svojom pojavom, odnosom prema reprezentaciji, željom, klasom, uvijek daje kvalitet našoj reprezentaciji. On je jedan od lidera, kapiten i svima nam je drago da je sa nama. Stručni štab će procijeniti koliko ćemo moći da ga koristimo u dvije utakmice, ali velika je stvar što je sa nama, svi smo jači kada je on tu.

Na pitanje kako će Crna Gora u Kaunasu probati da stigne do bodova, iz bloka ili dominacijom na terenu, Radulović je odgovorio:

-Imamo takvu grupu igrača koja može da odgovori, tehnički, taktički I fizički idejama i načinu kako treba protiv Litvanije i Bugarske da se predstavimo. Želimo bodove, sa svih šest ćemo biti  ravnopravni i tridićemo se da nametnemo svoj stil igre, jer nema više kalkulacija. Čast rivalima, znamo dobro njihove mane, znamo dobro i vrline. Vidjeli ste da ih Bugarska nije uspjela savladali, imala je više od 60 minuta igrača više i nije uspjela da ih pobijedi. Mi smo se predstavili dobro u Razgradu, pobijedili 1:0, a Srbija nije u Bugarskoj uspjela da pobijedi. Dakle, fokus će biti što prije otvorimo mrežu protivnika, kada se otvori sve je kasnije lakše. Na ovim smo prethodnim susretima smo stvarali šanse, čak smo imali više udaraca na gol od protivnika, ali nikako nismo uspijevali da postignemo gol i to je razlog zašto sada na kontu imamo četiri boda.

Radulović je rekao da kreće rasplet u grupi, a dvije vodeće selekcije u grupi, Srbija i Mađarska, odigraće dva meča.

-Ako bi mogli da biramo volio bih da na ta dva meča budu dva iksa ili jedna od selekcija da ostvari dvije pobjede. Ali, ne razmišljamo o tome. Fokusirani smo na ovo što nas očekuje i težimo ka tome da osvojimo šest bodova iz ova dva meča – poručio je selekctor crvenih Miodrag Radulović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 06:39