Miodrag Radulović / -FOTO: DEJAN PANIć
16/10/2023 u 19:37 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radulović: Respektujemo Srbiju, ali znamo svoj cilj

Srbija i Crna Gora igraju sjutra uveče od 20:45 sati

Od našeg izvještača iz Beograda

 

Za reprezentaciju Crne Gore je sjutrašnji meč sa Srbijom u Beogradu može da bude istorijski. Pobjeda bi gotovo sigurno crvene odvela na EP, a selektor Miodrag Radulović je na večerašnjoj konferenciji za novinare rekao da je sjutršnja utakmica na stadionu “Rajko Mitić” (20:45) najvažanija nakon onih baraž susreta sa Češkom 2011. godine.

-Ne bih bio iskren kada bih rekao da ovo poslije dvomeča sa Češkom u baražu za EP 2012. nije najvažnija utakmica. Zaslužili su to ovi momci da odu na veliko takmičenje, vidjelo se protiv Bugarske koliko im znači što su došli u ovu situaciju, ali ne namećemo im pritisak. Obaveza je samo da sjutra uveče pruže maksimum -  poručio je Miofdrag Radulović.

Selektor “sokola” je potom dodao:

-Utakmica u Beogradu je prava prilika da se predstavimo u dobrom izdanju. Da smo na dobrom putu pokazuje i ovo što smo blizu velikog takmičenja. Možemo da igramo protiv Srbije, kontrolisali smo utakmicu u Podgorici 70 minuta, sada možemo 90 i plus ako treba. Prevashodan je cilj da zadovoljimo navijače koji će doći da nas podrže. Ako u tome uspijemo - radovaćemo se na kraju.

Crnogorski selektor je potom u superlativu pričao o reprezentaciji Srbije.

-Nakon žreba kvalifikacionih grupa sam rekao da je Srbija glavni favorit i da je najkvalitetnija ekipa u grupi. Nisam to mišljenje promijenio ni nakon njenog meča sa Mađarskom u Budimpešti. Možda je zaslužila i da slavi, ali to je fudbal. Baš kao što smo mi zaslužili da ne izgubimo od Srbije u Podgorici... To sve govori koliko je grupa ujednačena. Ono što nas hrabri i daje dodatni motiv je podatak da mi nismo izgubili od Mađarske, a Srbija jeste dva puta.

Trijumf u Beogradu “crvenima” bi donio drugo mjesto, ali je sigurno da niko u taboru naše selekcije ne bi imao ništa protiv da se završi neriješeno. Tada bi Crna Gora imala sve u svojim rukama.

-Dobra stvar je što nam igraju dva rezultata - pobjeda i neriješeno. Imamo svoj cilj, do kraja smo u igri, kao i Srbija. To je draž i neizvjesnost pred ovaj meč, spremamo se da budemo pravi. Svakako će nam biti lakše jer ne igra Dušan Vlahović, jedan je od najboljih napadača u Evropi. Ali, Srbija ima grupu sjajnih igrača koja je bilježila sjajne rezultate. Javnost ovdje nije zadovoljna nastupom Srbije na Mundijalu, a ja mislim da je ona utakmica sa Brazilom bila izvanredna. Izuzetno poštujem reprezentaciju Srbije.

Radulović je potom istakao da Crna Gora napreduje kao tim, da je sada u naletu.

-Od kada sam postao selektor govorim da moj tim ima kvalitet. Sazreli smo, tu su dva "senatora" Stefan Savić i Stevan Jovetić koji bi dali sve da Crnu Goru odvedu na EP. Poslije toliko godina igramo ovako bitan meč i spremni smo da se pokažemo.

Edvin Kuč je protiv Libana na debiju odigrao sjajan meč, postigao je dva gola i kandidat je za startu postavu za meč sa Srbijom.

-On je igrač koji je imao čudan tok karijere, ali je veliki profesionalac. Igrom i ponašanjem je zaslužio da bude opcija. Protiv Libana je zadovoljio i on je plus za nas pred ovu utakmicu.

Tokom dana, na konferenciji za novinare reprezentacije Srbije, Radulovićev kolega Dragan Stojković je rekao da Crna Gora "može da se sprema i hrabri koliko hoće", ali da se pita njegov tim.

-Svako na svoj način priprema tim. Slažem se sa Piksijem, a iz ove grupe na Euro mogu da odu tri tima – poručio je Radulović, misleći na to da Srbija može na EURO kroz Ligu nacija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 07:43