Stefan Savić / -FOTO: DEJAN PANIć
18/11/2023 u 17:06 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Savić: Fudbal je čudna igra, dok god ima šansi treba se nadati

Očekujem da pružimo dobru partiju i ostvarimo pozitivan rezultat - istakao je defanzivac crvenih

(od našeg izvještača iz Budimpešte)

 

U kvalifikacionoj utakmici sa Litvanijom (2:0), u našoj ekipi nije bilo Stefana Savića. As madridskog Atletika je taj susret propustio zbog kartona, a ekipu je dočekao danas u Budimpešti. Pojavio se defanzivac „sokola“ na zvaničnoj konferenciji za novinare, a potom je sa ostatkom ekipe odradio trening na terenu stadiona "Puškaš Arena".

-Šteta što je Bugarska primila gol u poslednjoj sekundi u dueli sa Mađarima, jer bi sjutrašnja bila još značajanija, jer bismo direktno igrali za plasman na EP. Ali, dobro je što je ekipa i pored saznanja rezultata iz Sofije odigrala odlično protiv Litvanije, od samog starta su bili na nivou i potpuno zasluženo smo taj meč riješili u svoju korist: Zadovoljan sam kako smo izgledali na toj utakmici  - rekao je Stefan Savić.

Crnoj Gori je ostala još teorijska šansa da se domogne Evropskog prvenstva.

-Fudbal je čudba igra i do kod ima šansi treba se treba se nadati. S druge strane, i da nemamo nikakvih šansi, izašli bi da se takmičimo i da odigramo na gol više. Očekujem kvalitetnu utakmicu, probaćemo da uradimo sve što je do nas.

Mađari su rasprodali stadion za svega dva i po sata, pa se očekuje da sjutra na tribinama stadiona „Ferenc Puškaš“ bude 65.000 gledalaca. Koliko će teško ili lako igrati u tajvoj atmosferi?

-Navikli smo na dobre atmosfere, svi mi igramo u velikim klubovima imamo iza sebe dosta takvih utakmice. Nema sumnje da očekujem pravi spektakl i sigurno je da u takvim uslovima ljepše igrati.

Mađari već na EP, da li očekuješ lakšu utakmicu?

-To može da bude mač sa dvije oštrice. Ali, nisam sigiuran da će se Mađari opustiti, naprotiv, želježe da se nakon plasmana na EURO od svojih navijača oproste sa dobrom igrom i pozitivnim rezultatom. S druge strane, znaćemo da odgovorimo na pravi način i siguran sam da ćemo, ukoliko pristup od starta bude kako treba, ostvariti dobar rezultat.

Četiri puta su do sada igrali Crna Gora i Mađarska i do sada nikada nismo izgubili. Naša selekcija je dva puta slavila, dva puta je bilo neriješeno.

-Nisam znao za taj podatak, ali mislim da je svaka utakmica priča za sebe. U svakom slučaju, očekujem da pružimo dobru partiju i ostvarimo pozitivan rezultat – poručio je Stefan Savić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 05:29