Stefan Savić / -FOTO: FSCG
15/10/2023 u 17:58 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Savić: Imamo kvalitet da ugrozimo Srbiju

Moramo da izdržimo te nalete i probamo da ih ugrozimo kao što je to Mađarska uradila u oba meča. To je recept kako treba da izgledamo – istakao je Savić

Porazom Srbije u Budimpešti, Crna Gora je ostala u trci za drugom mjestom u G grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Ostali su „sokoli“ na dva boda iza „orlova“, pa će njihov međusobni duel koji se igra u utorak uveče na stadionu „Rajko Mitić“ odlučivaće o toj drugoj poziciji.

Jedan od naših najboljih igrača Stefan Savić, uoči sjutrašnjeg puta za Beograd, rekao je da „crvene“ očekuje i te kako teška utakmica protiv kvalitetnog rivala.

-Očekuje nas teška, vrlo bitna utakmica za obje ekipe. U igri je drugo mjesto, utakmica pred nama bukvalno rješava odlazak na Evropsko prvenstvo i mislim da ćemo biti spremni za pozitivan rezultat – poručio je Stefan Savić na današnjem brifingu.

Defanzivac madridskog Atletika potom se osvrnuo na meč između Mađarske i Srbije, koji su Mađari dobili sa 2:1.

-Srbija je u ofanzivnom dijelu prikazali jednu od najkvalitetnijih partija, ali Mađari su koristili njihove slabosti i iskoristili svaki kiks. Odigrali su pametno, priveli meč kraju, čak imali i šansu za treći pogodak. Srbija je imala šanse koje nije iskoristila i sigurno će sada imati još veći pritisak da nas pobijedi. Ali mi se spremamo već nekoliko dana i siguran sam da možemo odigrati kvalitetan meč.

„Orlovi“ najavljuju ofanzivnu igru, ali Savić vjeruje da će i crnogorska selekcija imati šta da pokaže na Marakani.

 -Znamo da moramo da pružimo maksimum da bismo izvukli pozitivan rezultat, da cijela ekipa mora da bude na najvišem nivou 90 minuta. Oni imaju imperativ da kod kuće riješe pitanje plasmana, gostujemo im nakon tri poraza u međusobnim duelima i sigurno su favoriti. Ali, imamo šansi i veoma dobro ćemo pripremiti meč.

U čemu vidite šansu Crne Gore u ovoj utakmici?

-Teško se odbraniti od Srbije, a sigurno će krenuti ofanzivno od starta. Moramo da izdržimo te nalete i probamo da ih ugrozimo kao što je to Mađarska uradila u oba meča. To je recept kako treba da izgledamo. Biće prostora za nas, imamo kvalitet u ofanzivi da ih uzgrozimo, imamo i mlade i iskusne igrače, u svemu tome vidim našu šansu.

Prednost Radulovićevih izabranika svakako može da bude to što će Srbija biti pod većim pritiskom, posebno nakon poraza u Budimpešti.

- Nije im prijatno što su izgubili od Mađarske, to im donosi dodatni pritisak, ali to je sport. Oni su navikli da se nose s tim situacijama, kao i mi. Primili smo šokantan gol u Litvaniji i potom smogli snage da protiv Bugarske napravimo čudesan rezultat s igračem manje i pobijedimo u 96. minutu. Možda je i za njih bolje što igraju tri dana nakon poraza u Budimpešti, nego da o njemu razmišljaju duže vremena.

Savić je potom dodao da se ispostavilo tačnim ono što su svi u taboru „crvenih“ pričali uoči kvalifikacija, a to je da su sve ekipe manje-više ujednačene.

Za nijansu su kvalitetnije Mađarska i Srbija, ali pokazali smo da možemo da igramo i sa njima. Sa Mađarima smo igrali 0:0 i imali izglednije šanse, protiv Srbije do primljenog gola bili egal, čak i bolji u određenim trenucima. Znali smo da će biti neizvjesno, Mađari su iskoristili dva meča sa Srbijom da se odvoje, sad je ostalo da mi odlučimo o drugom mjestu.

U Podgorici je oba gola za Srbiju postigao Dušan Vlahović, kojeg neće biti u timu zbog povrede.

-Vlahović im daje više opcija u napadu, vidjeli smo to protiv nas kad je ušao sa klupe i dao dva gola. Ali, Srbiji ne nedostaje igrača, ima širok sastav, dosta ofanzivnih igrača što se vidjelo i protiv Mađarske kojoj su napravili dosta problema, ali imaju i nedostatke. Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo i siguran sam da ćemo znati da odgovorimo na njihove napade – istakao je Stefan Savić.

Uoči duela na stadionu „Rajko Mitić“, euforija u našoj selekciji, ali i oko nje raste.

-Moramo biti realni. Euforije uvijek ima i tako treba da bude kad postoji šansa da se plasirate na Evropsko prvenstvo, ali jedino što mogu da obećam ispred ekipe je da ćemo dati sve od sebe. Svaki rezultat je moguć, a čvrsto stojim iza toga da ćemo skupo prodati kožu na „Marakani“ – poručio je Stefan Savić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 15:18