Slađana Bulatović / -FOTO: DEJAN PANIć
22/02/2024 u 12:43 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Slađana Bulatović: Privilegija je igrati ovakve utakmice

Ženska reprezentacija Crne Gore sjutra od 14 časova u Podgorici igra prvi meč baraža za ulazak B Ligu nacija protiv Sjeverne Irske

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore sjutra u Podgorici igra protiv Sjeverne Irske, prvi meč baraža za ulazak u B diviziju Lige nacija. Crvene u ovaj dvomeč sa Irkinjama ulaze sa dosta optimizma, iako su svjesne da je njihov rival favorit, ondosno reprezentacija koja brani opstanak u B diviziji najmalđeg UEFA takmičenja.

Kapitenka naše selekcije Slađana Bulatović kazala je na konferenciji za novinare uoči meča da će crvene biti oslabljene, ali da to ne umanjuje njihove ambicije u ovom baražu.

-Osjećamo se odlično, atmosfera je kao i uvijek dobra, a meč sa Irkinjama ćemo dočekati oslabljene neigranjem jedne od naših najboljih igračica Maje Šaranović, koja ima parne žute kartone. Tu je i nekoliko igračica koje su povrijeđene, ali imamo ekipu koja je i ranije igrala oslabljena. Potrudićemo se da u ovom meču ostavimo što bolji utisak – kazala je Slađana Bulatović.

Za našu selekciju ovo je možda i najvažnija utakmica otkako se igra ženski fudbal.

-Privilegija je igrati ovakve utakmice. Sigurna sam da će biti teško, one su fizički mnogo jake i ne sumnjam da su došle po pobjedu. Ali, mi se nećemo predati, igraćemo napadački i nadam se ostvariti ono što smo zamislili.

Sjeverna Irska je favorit, ali…

-U baražu nema kalkulacija. Mi ćemo ići na pobjedu, one su na papiru favorikinje, ali je na terenu situacija drugačija. Pokušaćemo da pobijedimo i na revanš odemo sa pozitivnim rezultatom.

Ova generacija naših igračica podigla je ženski fudbal na jedan mnogo veći nivo i možda je ova utakmica prava prilika da navijači dođu na tribine gradskog stadiona i podrže ove djevojke.

-Bilo bi zaista lijepo kada bi nas navijači podržali, jer nam je to potrebno sjutra. Nadam se da će doći u što većem broju, jer bismo tada imali pravi vjetar u leđa.

Fudbalerka turskog Fomgeta predvodi generaciju koja je u poslednja dva ciklusa, kvalifikacijama i Ligi nacija, ostvarila sedam pobjeda.

-U poslednjih nekoliko godina napravile smo veliki napredak i ostvarile dobre rezultate. Dostigle smo neki nivo o kojem ranije nismo mogle ni da maštamo. Spremne smo za sve i nadam se sjutra jednoj dobroj igri i dobrom rezultatu – poručila je na kraju Slađana Bulatović.

Utakmica između Crne Gore i Sjeverne Irske igra se sjutra od 14 sati na Gradskom stadionu u Podgorici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 05:00