Serhio Ramos / -FOTO: EPA
23/02/2023 u 20:48 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Španija se odrekla Serhija Ramosa

Luis de la Fuente ne vidi u svojim planovima štopera PSŽ-a

Iskusni defanzivac koji sada nosi dres PSŽ-a, Serhio Ramos više neće igrati za Španiju, ali ne svojom voljom. Ramos je odluku objavio na društvenim mrežama.

"„Došlo je vrijeme da se oprostim od reprezentacije, naše drage i uzbudljive “crvene furije”. Jutros me nazvao selektor koji mi je rekao da  ne računa na mene bez obzira na formu koju mogu da pokažem ili kako ću nastaviti svoju karijeru. Sa velikim žaljenjem vas obavještavam – to je kraj jednog puta za koji sam se nadao da će biti duži i da će završiti sa boljim ukusom u ustima, na visini svih uspjeha koje smo postigli sa našim reprezentacijom. Moje skromno mišljenje je da je ovaj put zaslužio da se završi ličnom odlukom ili zbog toga što moj učinak nije bio na visini zasluga našeg nacionalnog tima, a ne zbog godina ili drugih razloga, koje sam već osjetio, a da ih nisam ni čuo. Biti mlad ili manje mlad, nije vrlina ili nedostatak, to je samo privremena karakteristika koja nije nužno povezana sa učinkom ili sposobnošću. Sa diveljenjem i zavisti gledam na Modrića, Mesija, Pepea… Na suštinu, tradiciju, vrijednost, meritokratiju i pravdu u fudbalu. Nažalost, neće mi biti lako jer fudbal nije uvek fer i nije samo fudbal. Zbog svega toga tugu želim da podelim sa vama, ali uzdignute glave uz zahvalnost za podršku svih ovih godina. Sa sobom nosim neizbrisiva sjećanja, sve titule za koje smo se borili zajedno, kao i ovaj ogroman ponos što sam španski igrač sa najviše nastupa. Ovaj grb, ovaj dres, ovi navijači, svi su me učinili srećnim. Nastaviću od kuće da navijaj za svoju zemlju sa emocijom privilegovane osobe koja je 180 puta ponosno predstavljala. Hvala od srca svima koji su vjerovali u mene“, napisao je Ramos.

Ramos je sa Španijom bio šampion svijeta 2010, a dva puta je bio šampion Evrope – 2008. i 2012. Ukupno je za Španiju odigrao 180 utakmica, a postigao je i 23 gola. Ramos je i dalje rekorder po broju odigranih mečeva za reprezentaciju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 05:39