Sandro Tonali / -FOTO: EPA/M. PICA
17/10/2023 u 17:05 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tonali je uveo Fađolija u svijet ilegalnih onlajn platformi

Novi detalji u istrazi

Novi detalji iz istrage o ilegalnim platformama za onlajn klađenje kažu da je vezista Njukasla Sandro Tonali (23), dok je još bio u Milanu, dao vezisti Juventusa Nikolu Fađoliju (22) aplikaciju koja to omogućava.

Skeniranjem Fađolijevog mobilnog telefona konstatovano je postojanje pomenute aplikacije.

Podsećanja radi, Fađoli je još u avgustu prijavio klubu da je zavisnik od kockanja (izgubio je milion eura za osam mjeseci!), a kasnije je u razgovoru sa državnim tužiocem u Torinu priznao zločin i otkrio da mu je Tonali to predložio.

Istog dana kada je Tonali završio ispitivanje, u policijskoj stanici je priveden još jedan reprezentativac Italije Nikolo Zaniolo (24).

U međuvremenu, Fađoli se prijavio za rehabilitaciju od zavisnosti od kockanja, dok su Tonali i Zaniolo napustili italijanski sportski centar u Kovercijanu uoči utakmice na Malti nakon saslušanja kod tužioca, ali im je dozvoljeno da se vrate u svoje klubove u Engleskoj do daljeg postupka istrage..

Sva trojica se suočavaju sa tri godine zabrane i 25.000 eura, pošto je prema članu 24 Kodeksa sportskih ponašanja profesionalnim fudbalerima zabranjeno klađenje na bilo koji način.

Ubrzo je krivicu priznao i Tonali, a prema nekim informacijama to priznanje može da mu prepolovi suspenziju, ali samo ako se pokaže da se nije kladio na utakmice svog kluba.

Tužioci trenutno čekaju forenzičke rezultate na Tonalijevom mobilnom telefonu i tabletu, kao i izvode iz banke i kreditne kartice.

S druge strane, Zaniolo, bivši fudbaler Rome, ne bježi od izjave da se nije kladio, već je igrao poker i blek džek, pa bi, ukoliko istraga pokaže da bi izbjegao sankcije.

Četvrti osumnjičeni, defanzivac Rome i poljski reprezentativac Nikola Zalevski, koji se navodno kladio da će dobiti žuti karton na utakmici lige (i dobio ga u 90+4), u međuvremenu je angažovao advokate da tuži paparaca Fabricija Koronu.

Korona je bio taj koji je otkrio svrhu afere, on je prvi javno progovorio o zavisnosti Tonalija i Zaniola o kockanju.

Inače, Korona je najavio da će večeras, poslije meča Italije na Vembliju, na RAI 3 u popularnoj emisiji „Avanti popolo” otkriti još desetak imena, među kojima, kako tvrdi, ima nekih predsjednika klubova i funkcionera, a ne samo fudbaleri.

I konačno, na meti tužilaštva našao se i bivši kapiten Juventusa Leonardo Bonući, koji je ljetos prešao u Union Berlin.

Bonući je znao za Fađolijevu zavisnost i nije to prijavio, iako je bio u obavezi da to učini.

Prijeti mu šestomjesečna suspenzija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 02:40