Ulaz na stadion Ludogoreca / -FOTO: DEJAN PANIć
24/03/2023 u 13:15 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Razgradu bez fudbalske euforije

Domaćini očekuju šest-sedam hiljada gledalaca

Od našeg specijalnog izvještača 

Fudbalska reprezentacija Crne Gore večeras će u Razgradu igrati protiv Bugarske, meč prvog kola G grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Ovo će biti novi početak za obje selekcije i nova prilika da naprave iznenađenje u grupi i odu na smotru najboljih.

Ekspedicija Crne Gore juče je doputovala u Razgrad, u grad na sjeveroistoku Bugarske, sa nešto manje od 50.000 stanovnika. Grad je zadržao dosta starina, sa malo modernih lokala, bez tržnih centara, sa malom frenkvencijom saobraćaja...
Ali, Razgrad je grad koji živi za fudbal i svoj Ludoregec. Gotovo na svakom koraku se mogu vidjeti zakačene ili zalijepljene slike sa grbom kluba koji je poslednjih jedanaest godina bio šampion Bugarske. I ove godine je Ludogorec u vrhu, istina nalaze iza CSKA (trener Saša Ilić), ali s obzirom da je ostalo do kraja šest kola i plej-of i dalje se nadaju da mogu do titule.
Međutim, takva slika nije kada je reprezentacija u pitanju. Nema nikakve euforije kao u ostalim gradovima ili zemljama kada igra nacionalni tim. Nema čak ni previše reklama ili obavještenja o utakmica, osim na nekoliko mjesta gdje se prodaju ulaznice za meč. U razgovoru sa bugarskim kolegama dobili smo informaciju da tribine neće biti pune, odnosno da se očekuje šest-sedam hiljada navijača.
Dakle, Crnu Goru večeras čeka neka nova Bugarska sa Mladenom Krstajićem na klupi i ne velika podrška domaće publike. Možda je to i prilika da naša selekcija sve to iskoristi i napravi rezultat koji svi priželjkujemo.
Meč na "Huvefarm areni" počinje u 18 po našem, odnosno 19 časova po lokalnom vremenu.
 
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:39