Marko Vešović / EPA-EFE-FOTO: EPA/SZILARD KOSZTICSAK
14/11/2023 u 16:42 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vešović: Da posao odradimo do kraja i da se nadamo

Sve u domenu teorije i priželjkivanog iznenađenja, ne zavisimo od sebe i to je najgore – smatra Vešović

Najbolja fudbalska reprezentacija Crne Gore nastavila je pripreme za dva poslednja meča u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. „Sokoli“ će večerašnji trening odraditi na stadionu pod Goricom, a selektor Miodrag Radulović će na raspolaganju imati sve igrače na koje će moći da računa u duelu sa Litvanijom. Među njima je i Marko Vešović, fudbaler azerbejdžanskog Karabaga, koji se izvjesnog vremena vraća u nacionalni tim.

-Srećan sam što sam ponovo u reprezentaciji poslije dva okupljanja koja sam propustio zbog povrede. Osjećam se odlično i spreman sam da odgovorim zahtjevima selektora i stručnog štaba – rekao je Marko Vešović i potom govorio o teoretskoj šansi koju „crveni“ imaju u grupi.

-Šanse su minimalne, ali ipak postoje. Na nama je da uradimo naš dio posla, osvojimo što više bodova i završimo kvalifikacije na dobar način. Da li će biti dovoljno za uspjeh, vidjećemo, jer ne zavisimo od sebe.

Dakle, Crna Gora mora da igra na pobjedu u meču sa Litvancima.

-Najteže je igrati utakmice u kojima je pobjeda obaveza, gdje se smatra da su bodovi unaprijed upisani. Litvanija je u dobroj formi, namučila je Mađarsku u posljednjoj utakmici i sigurno će doći motivisana da se pokaže još jednom u dobrom svjetlu. Imali smo problema u Kanuasu, na neki način su nam dužnici.

Vešovića nije bilo u duelu u Kaunasu (2:2), u meču u kojem je crnogorska reprezentacija u poslednjim sekundama ispustila dva boda.

-Nijesam igrao u tom meču i bilo mi je izuzetno teško da ga gledam. Imali smo tri boda u džepu, a onda se desio momenat nepažnje u posljednjem trenutku. Najviše žalim zbog te utakmice, da smo tada upisali pobjedu sve bi bilo drugačije – i način na koji bismo igrali protiv Srbije, a i druge ekipe bile bi pod pritiskom, ne samo mi... Litvanci su sposobni da naprave problem, vidjeli smo to pogotovo u prvom poluvremenu u Kaunasu. Treba biti oprezan, svi su napredovali u fudbalu,  nema više prostora za potcjenjivanje bilo kog rivala – istakao je Marko Vešović.

U momentu kada počne utakmica između Crne Gore i Litvanije znaće se da li „crveni“ imaju još šansi za drugo mjesto, jer će se duel između Bugarske i Mađarske igrati od 18 sati.

 -Kad izađemo na teren ne možemo razmišljati o drugim rezultatima. O tome ćemo misliti kad se utakmica završi, bilo je vremena i prije da se razmišlja. Imamo dosta problema sa izostancima, treba pronaći balans i odigrati dobru utakmicu. Totalni fokus je na to da osvojimo tri boda u četvrtak, odnosno šest iz dva meča i popravimo saldo. Nadamo se i da može doći do nekog iznenađenja.

Kada je riječ o kompletnom ciklusu kvalifikacija, Vešović je rekao da su definitivno mogli više.

-Ostaje žal, komentarisali smo između sebe da smo imali veliku šansu i da su opet nijanse odlučile, možda odlučnost u određenom momentima kada nijesmo bili pravi i nijesmo bili takmičari, što je i selektor rekao nekoliko puta. Najviše mi je žao baš to što u presudnim momentima nijesmo više takmičari i ne pokažemo više sportske arogancije, htjenja i želje, što je potrebno za veliki rezultat. Imali smo veliku želju, ali u nekim odlučujućim trenucima nijesmo umjeli da je ispoljimo na pravi način i taj dobar momenat se okrenuo protiv nas. Sad je sve u domenu teorije i priželjkivanog iznenađenja, ne zavisimo od sebe i to je najgore. Na nama je, ponavljam, da odradimo posao do kraja i da se nadamo – istakao je na kraju Marko Vešović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 10:14