Andrij Ševčenko / - SKRINšOT: SKAJ SPORT
03/03/2022 u 13:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Шевченко заплакао: Мајка и сестра желе да напусте Украјину, Путин је убица

Он тврди да је ситуација у Кијеву катастрофална

Легендарни украјински  фудбалер и освајач Златне лопте Андриј Шевченко у емотивном интервјуу за Скy Спортс говорио је о ситуацији у својој земљи и инвазији Русије на Украјину.

Шевченко, који је посљедњих дана неколико пута позивао на мир и јединство Украјинаца, пред камерама новинара Скy Спортса синоћ је чак и пустио сузу.

Својевремено најбољи фудбалер свијета нагласио је да су му чланови породице и даље у Украјини и да не желе да напусте државу иако је он то тражио од њих..

- Разговарам с родитељима и мајци говорим да се желим вратити, али осјећам да сада могу помоћи и одавде како бих причао о томе шта се догађа, а то је права трагедија с којом се украјински народ суочава. Хтио бих да покушам да наведем људе да разумију ситуацију, људску страну ситуације с којом се суочавамо. Покушавам разговорима и поступцима прикупити новац и помоћи украјинском друштву -  рекао је Шевченко на старту разговора.

Позвао је сестру и мајку да напусте земљу, али су то оне одбиле. Шевченко тврди да је ситуација у Кијеву катастрофална.

- Ја сам поносан што сам Украјинац. Ово су тешки тренуци за моју земљу, људе и породицу. Мајка и сестра су остале у Кијеву и одбијају да оду. Остају да се боре за слободу и наше душе. У овом тренутку земља је уједињена и једни другима помажу, породице дијеле храну с војницима. Пролазимо најтеже тренутке своје хисторије, али су људи заједно јер желе слободу и одбранити своје домове - додаје некада фантастични украјински нападач.

Открио је и шта је све неопходно Украјини у овом моменту.

 - Ријечи нису довољне да се опише ситуација. Потребна нам је помоћ и љекови. Ово што доживљавамо је један од најтежих тренутака у историји Украјине. Захваљујем се свима који су преузели нешто за наш народ, али је помоћ и даље потребна. Сваки минут кашњења може бити фаталан - навео је он.

Посебно је оштро говорио о Владимиру Путину, предсједнику Русије.

 - Шта мислим о Путину? Да је убица. Мета смо ми јер смо на граници с њима. Питам се, ко је следећи? - закључио је Шевченко.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 06:34