Aleksandar Vučić / - FOTO: INSTAGRAM
26/03/2023 u 15:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić o Partizanu: Vrijeđaju me, a "puštamo" ih da ne plate porez

Gostujući na televiziji Pink, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o dugovanjima koja imaju Partizan i Crvena zvezda

Vučić je rekao da zajedno fudbalski i košarkaški klub Partizan, duguju državi dospjelih poreskih obaveza 26 miliona eura. A FK i KK Crvena zvezda, zbog poslednje uplate fudbalskog kluba koja je bila značajna od 7.3 miliona eura, duguju, nešto manje od tri miliona eura.

- Ja sam pogrešno mislio i danas ću da govorim nešto slobodnije. Mislio sam da to ima veze sa sportom, sa tim što ja ne krijem da navijam za Zvezdu. Valjda je normalno da ne krijete to i ne lažete svoj narod. Tajani navija za Juventus, Đorđa Meloni navija za Romu, u istoj su vladi, predsjednik i potpredsjednik i niko sa tim nema problem. Helmut Kol je navijao za Kajzeslautern, Džon Mejdžor za Čelsi i tako dalje. Ja sam mislio da to ima veze sa sportom zbog nešto većih uspjeha Crvene zvezde - rekao je Vučić i potom dodao:

- Onda sam shvatio da to nije to. Onda sam pomislio, možda stvarno tu ima nešto. Kada pogledate, zajedno fudbalski i košarkaški klub Partizan, duguju državi dospjelih poreskih obaveza 26 miliona eura. A FK i KK Crvena zvezda, zbog poslednje uplate fudbalskog kluba koja je bila značajna od 7.3 miliona eura, duguju, nešto manje od tri miliona eura. Onda sam p**er zato što navijačima onog kluba, ili dijelu navijača onog kluba, bar sam tako pomislio, zato što ih "puštamo" da ne plate, a ovi drugi moraju svi da plate. Vojvodina sada ima agilnu upravu i ona je, možda, i najzdraviji klub kod nas, kao i Čukarički i neki drugi privatni klubovi, iako ovo nije privatan klub.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. maj 2023 21:21