Nikolo Zaniolo / -FOTO: GALATASARAJ
24/10/2023 u 16:46 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zaniolo je marginalan lik, ovo je "organizovani kriminal"

Tužilaštvo se bavi pozadinom cijelog slučaja

Nikolo Fađoli je službeno dobio sedam mjeseci kazne, a neslužbeno se očekuje suspenzija Sandra Tonalija od deset do 16 mjeseci.

Zaniolo je sljedeći na listi poznatih fudbalera koji su učestvovali u klađenju na ishode utakmica, ali čini se da će fudbaler Galatasaraja na pozajmici u Aston Villi čekati presudu.

Državni tužitelj iz Torina neće žuriti sa ispitivanjem 24-godišnjeg italijanskog fudbalera, već će se pozabaviti pozadinom cijelog slučaja i do sada prikupljenim informacijama u istrazi.

Riječ je o očito raširenoj i organizovanoj mreži za razmjenu informacija između fudbalera, čelnika, menadžera i samih kladionica.

"Korijere delo Sport" navodi da se Zaniolo trenutno smatra marginalnom figurom u cijeloj "mreži ljudi širom Italije i Evrope", te navodi da tužilaštvo namjerava dokazati da se radi o "organizovanom kriminalu".

Zaniolo je, međutim, negirao da se kladio na utakmice Rome dok je igrao za klub, dok je Tonali priznao da se kladio na mečeve Milan i Breše, dok je sa njima imao ugovor.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 06:46