Gaetan Muler / -FOTO: ASVEL
24/10/2022 u 22:50 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Asvel želi da postane prvak Evrope

Ambiciozni planovi francuskog tima

Asvel ima namjeru da postane evropski gigant, što je u nedavnoj izjavi potvrdio i drugi čovjek kluba Gaetan Muler.

Dolazak Tonija Parkera u klub mogao je da nagovjesti kako će Asvel postati stabilan evroligaš, ali vjerovatno da se niko nije nadao najvišim ambicijama.

Ako je vjerovati rečima potpredsjednika, budžet će uskoro porasti na 23 miliona eura, poslije čega će uslijediti napad na titulu prvaka Evrope.

"Oko osam miliona eura profita imamo od sponzora što je rekord za klub. Napredujemo na svim nivoima. Ustalili smo se u Evroligi, a to nam otvara mnoga vrata u budućnosti. Dugoročna ambicija je da postanemo šampioni Evrope, očekujemo da se tako nešto dogodi u narednih pet do sedam godina. Ove sezone želimo da napadnemo mjesto koje vodi u plej-of Evrolige. Takođe planiramo da budžet bude između 22 i 23 miliona eura,“ rekao je Muler i dodao:

"Ugovor sa Evroligom oko TV prava je vrijedan oko 2,5 miliona eura ove sezone. Imamo i sreću da radimo sa sjajnim brendom kao što je Adidas. Sve to nam otvara vrata za nove promocije i očekujemo da u godinama koje dolaze povećamo profit na svim nivoima.“

Asvel se uskoro seli i u novu dvorani.

"Još uvijek je teško odrediti tačan datum. Planiramo da imamo budžet od 20 miliona eura u naredne tri godina, a potom ćemo ga povećati na 23. U novoj dvorani imaćemo blizu 2.000 VIP sjedišta,“ zaključio je Muler.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 23:05