Sa prvog meča iz Beograda / -FOTO: ABA LIGA
05/02/2024 u 09:00 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Budućnost Voli čeka Zvezdu: Žele da sruše lidera

Derbi 19. kola ABA lige na programu večeras od 17 sati

Veliki derbi 19. kola ABA lige, odigraće se večeras u "Morači". 

Budućnost Voli, koja sa Partizanom dijeli drugo mjesto, dočekaće lidera Crvenu zvezdu.

"Plavi" u dobroj atmosferi čekaju ovaj duel, nakon dobre igre i trijumfa protiv Trenta u srijedu veče u Italiji.

Sa druge strane, "crveno-beli" su u petak ubjedljivo poraženi od Barselone pred svoјim naviјačima. Uz to su, vjerovatno, i malo umorni nakon duplog kola Evrolige.

Osim rivala, Podgoričani će morati i da igraju protiv negativne serije. Zvezda je u seriji od osam pobjeda u međusobnim duelima. Budućnost Voli je posljednji put slavila 24. maja 2021. godine (81:80).

- Očekujem da dočekamo ovaj meč spremni. Mislim da smo u momentu u kojem možemo da pružimo otpor Crvenoj zvezdi, ako budemo fokusirani i ako budemo na energetskom nivou na kojem smo bili na prošloj utakmici. Znamo protiv koga igramo, atraktivna i snažna ekipa, evroligaš, sa odličnim indvidualcima. Na nama je da se maksimalno spremimo, ali još jednom kažem, više se bavimo sa našom igrom i našim pristupom. Nadam se da će u ponedjeljak to biti na nivou - rekao je trener "plavih" Andrej Žakelj.

Amerikanac Flečer Megi izuzetno ciјeni Crvenu zvezdu i očekuјe težak meč, ali vјeruјe da će se na kraјu on i isaigrači radovati.

- Očekujemo tešku utakmicu. Crvena zvezda je evroligaška ekipa. Uvijek kada igramo protiv njih znamo da će biti teško, ali vjerujem da smo spremni za veliku borbu. Nadam se da ćemo uspjeti da pobijedimo u ovoj utakmici: Neophodno je da budemo svih 40 minuta na nivou. Odigrali smo dosta mečeva kvalitetno 30 ili 35 minuta, ali smo na kraju gubili. Nadam se da ćemo biti koncentrisani tokom cijele utakmice jer je to potrebno za uspjeh - istakao јe Megi.

Alerik Frimen se protiv Trenta vratio na terena nakon povrede koјu јe zaradio u finišu pripremnog perioda. Upravo bi on mogao biti јedan od aduta Podgoričana u ovom duelu.

- Crvena zvezda je jak tim, igra na visokom nivou. Očekujem da ćemo dobiti veliku energiju sa tribina, nadam se da će navijači napuniti dvoranu do vrha. Biće to utakmica visokog ritma, fizički zahtjevna protiv veoma dobrih igrača, ali i mi smo takvi i uzbuđeno dočekujemo meč - zaključio јe Frimen.

Do sada su ova dva tima odigrala 58 mečeva u ABA ligi.

Crvena zvezda јe upisala 33, a "plavi" 25 pobјeda.

Pravdu će u derbiјu diјeliti Damir Јavor (Sloveniјa), Sašo Petek (Sloveniјa) i Boјan Kruljac (Hrvatska).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 07:49