Zalet iz Podgorice / -FOTO: KSCG
09/05/2023 u 13:09 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Crna Gora počela pripreme za Eurobasket

Za mjesto u timu će konkurisati i dvije nove košarkašice Nataša Mek i Taja Rejmer, od kojih će jedna igrati na Eurobasketu

Košarkašice Crne Gore počele su danas pripreme za svoj sedmi Eurobasket. Djevojke će trenirati u Podgorici, a imaće i devet provjera do starta šampionata Evrope.

-Nije nova situacija za nas, očekivanja su da najbolje moguće odradimo ove pripreme, da iskoristimo ovo vrijeme da se dobro uigramo i da prikažemo najbolje partije na Eurobasketu. Radićemo u Podgorici, imamo pripremne utakmice protiv Srbije i Slovenije, takođe učestvovaćemo na Igrama malih zemalja, tako da imamo devet utakmica da igramo prije Evropskog šampionata, što je dovoljno da se uigramo i vidimo naš potencijal i šta možemo da očekujemo od Eurobasketa, rekla je selektorka Jelena Škerović.

Za mjesto u timu će konkurisati i dvije nove košarkašice Nataša Mek i Taja Rejmer. Jedna od njih dvije igraće Eurobasket.

-Očekujemo da one pokažu kvalitet tokom priprema sa nama, da vidimo koja će se najbolje uklopiti u stil naše igre. Mislim da je dobro za nas što su obje tu, jer imaju kvalitet, znamo ih dobro. Jedna igra u Bešiktaštu, a druga je sa Lublinom osvojila titulu u Poljskoj. Imaju kvalitet, naročito jer igraju na poziciji pet gdje nam je prijeko potrebna igračica sa iskustvom, rekla je Škerović.

Na spisku su: Milica Jovanović (Miškolc), Božica Mujović (Čajka), Sofija Živaljević (Arka Gdinja), Bojana Kovačević, Jelena Vučetić (Kadi la Seu), Jovana Pašić (Novi 87), Jelena Dubljević (Mersin), Dragana Žiković, Marija Leković, Ksenija Šćepanović, Maja Bigović, Zorana Radonjić, Lana Vukčević, Anastasija Drobnjak (Budućnost Bemaks), Milena Jakšić (Nikšić), Nataša Mek (Lublin) i Taja Rejmer (Bešiktaš).

Selektorki Jeleni Škerović u radu će pomagati treneri Rusin Bernad i Miroslav Škara, fizioterapeut je Petar Stojović, Snežana Čorac je doktorica tima, a Nikolina Popović menadžer.

Grupnu fazu Eurobasketa "crvene" će igrati u Tel Avivu, završnica je u Ljubljani. Prve provjere crnogorske košarkašice će imati na Zlatiboru 23. i 24. maja protiv Srbije, 28. maja počinju Igre malih zemalja, dok

su dueli sa Slovenijom planirani za 8. i 9. jun.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:09