Optimizam u redovima ”crvenih” / -FOTO: KSCG
08/11/2023 u 17:37 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Crnogorke kreću iz Sarajeva pohod na EP

Košarkašice Crne Gore sjutra veče u 20 časova će protiv Bosne i Hercegovine početi novi ciklus kvalifikaciјa za Evropsko prvenstvo

Košarkašice Crne Gore sjutra veče u 20 časova će u Sarajevu protiv Bosne i Hercegovine početi novi ciklus kvalifikaciјa za Evropsko prvenstvo. "Crvene" se od јuče nalaze u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, protiv koјe žele nastave sa dobrim igrama sa Evropskog prvenstva i pobjedom krenu u pohod na svoј osmi Eurobasket u nizu. Kapitenka reprezentaciјe Milica Jovanović je istakla da su crnogorske košarkašice uvijek srećne i uzbuđenje kada treba da igraju za nacionalni tim.

-Kao i u svakom ciklusu sa lijepim emocijama dočekujem obaveze u reprezentaciji. Želim da ih podijelim sa novim generacijama u nacionalnom timu, sa djevojkama koje tek dolaze. Ta okupljanja nam daju veliki podstrek da predstavljamo svoju državu na najbolji mogući način. Želimo da nastavimo sa dobrim igrama sa Evropskog prvenstva, a zahvaljući njima dobile smo i nešto lakše rivale u kvalifikacijama, nego što je to ranije bio slučaj, rekla je Jovanović.

Košarkašica mađarskog Miškolca kazala je da pripremu meča remeti činjenica da slabo poznaju večerašnjeg rivala.

-One su promijenile tim u novom ciklusu, a počinju ga sa novim selektorom. Moraćemo da se tokom utakmice prilagodimo na rivala. Nadam se da ćemo se osmi put uzastopno plasirati na EP. Imamo veliku motivaciju da to uradimo, rekla je Jovanović.

Talentovana Marija Leković, koja je ljetos pojačala Fenerbahče, kazala je da je EP pokazalo da crnogorska reprezentacija vrijedi i da je lijepa budućnost pred njom.

-Atmosfera u ekipi je fantastična, ima dosta mladih djevojaka, uz nekoliko iskusnijih od kojih učimo i tu su da nam pomognu. Respekujemo Bosnu i Hercegovinu, ali smatram da smo mi favorit. Međutim, moramo da pristupimo svakom meču ozbiljno. Iako je grupa na papiru malo lakša u odnosu na prethodne godine, nećemo nikoga da potcijenimo, rekla je Leković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 11:49