Dža Morant / -FOTO: NBA
16/06/2023 u 18:40 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dža Morant suspendovan na 25 mečeva

Morent je sredinom maja viđen kako u autu maše pištoljem, nakon što je suspendovan sa osam utakmica neigranja zbog kršenja propisa NBA lige i korišćenja vatrenog oružja

Košarkaš Memfisa Dža Morent suspendovan je sa 25 utakmica neigranja.

Kako je mogao, dobro je i prošao s obzirom na to da je reč o ponovljenom incidentu zbog kog je već bio kažnjen.

Morent je sredinom maja viđen kako u autu maše pištoljem, nakon što je suspendovan sa osam utakmica neigranja zbog kršenja propisa NBA lige i korišćenja vatrenog oružja.

Grizlisi su ga odmah suspendovali, a ovaj put je riječ bilo o plastičnom pištolju što nije mijenjalo stvar kada je komesar lige Adam Silver u pitanju.

"Ne želim da ulazim u priču o posedovanju oružja, korišćenja oružja jer je svima jasno da je oružje kritična tema i da oružje nije igračka. Dosta razmišljam o tome, ali opet, neću ulaziti u detalje istrage pa čak i da nije pravi pištolj on izgleda kao pištolj na tom snimku što je ponovo neodgovoran potez i zar je zaista bitno da li je pištolj pravi?", rekao je Silver povodom ovog slučaja.

Morent, koji je u potpunosti prihvatio krivicu, je tako kažnjen tri puta strože za ponovljen incident, ali se stiče utisak da je to moglo da bude i mnogo rigoroznije.

Ovoga puta postoji i posebna klauzula, prema kojoj moraju da se ispune određeni uslovi kako bi se Morent vratio košarci.

Za sada nije poznato šta ona podrazumijeva.

Do tada, Morentu je zabranjeno da učestvuje u bilo kakvim timskim obavezama, što uključuje i utakmice u predsezoni.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 13:20