/ -FOTO: X
21/02/2024 u 14:23 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Evroliga objavila kandidate za MVP sezone

Majk Džejms, Fakundo Kampaco, Matijas Lesor i Tormike Šengelija konkurišu za najboljeg igrača

Evroliga je na zvaničnom sajtu objavila potencijalne kandidate za MVP sezone u elitnom takmičenju. U užem izboru se nalaze Majk Džejms, plejmejker Monaka, nekadašnji igrač Crvene zvezde, a sada Reala Fakundo Kampaco, kao i dvojica centara Matijas Lesor i Tornike Šengelija.

Kada je u pitanju Majk Džejms, on je lider po indeksu korisnosti i prosjeku poena, s obzirom da postiže 19,4 poena i 5,3 asistencija uz indeks korisnosti 21,6. Njegov Monako se nalazi trenutno na četvrtom mjestu, a do kraja šampionata ima velike šanse da se nađe i na drugom, pošto zaostaje samo dvije pobjede ya Barselonom.

Drugi je Fakundo Kampaco, koji sjajno predvodi napad Real Madrid ove sezone. Prosječno postiže 11,7 poena i 6,5 asistencija uz indeks 16,8.

Neladašnji centar Partizana Matijas Lesor, najkonstantniji je igrač u redovima Panatinaikosa, sa prosekom od 13,3 poena i 6,1 skokova, dok je četvrti kandidat Tornike Šengelija iz Virtusa, koji je svoj tim vukao u prvom dijelu sezone, zbog čega i jesu u vrhu sa istim skorom kao Monako i Panatinaikos.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 01:23