Veliki uspjeh crnogorskog školskog sporta / -FOTO: CGŠSS
21/06/2023 u 14:25 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Gimnaziji "Tanasije Pejatović" bronza na Evropskom prvenstvu

Uspješan nastup pljevaljskih srednoškolaca na prvom Evropskom prvenstvu u košarci u Skoplju

I sa drugog Evropskog prvenstva u školskom sportu, predstavnik Crne Gore se vraća sa medaljom. Nakon što su odbojkašice Gimnazije "Slobodan Škerović" iz Podgorice osvojile titulu šampiona Starog kontinenta u Trebinju, košarkaši Gimnazije "Tanasije Pejatović" iz Pljevalja su se u Skoplju okitili bronzanim odličjem.

Pljevljaci su osvojili drugo mjesto u svojoj grupi, pa su u polufinalu poraženi od domaćina iz Sjeverne Makedonije, a onda u meču za bronzu slavili protiv ekipe iz Republike Srpske sa 57:50.

-Ovo je veliki uspjeh za našu školu, grad i državu. Zbog pravila Evropske federacije za školski sport bili smo lišeni usluga maturanata koji su bili okosnica naše ekipe na državnom prvenstvu na kojem smo osvojili titulu. Da su sa nama u Skoplje putovali: Nemanja Cerović, Janko Jelovac, Pavle Bulatović, Vanja Paldrmić, Matija Dragutinović, Andrija Preradović i Andrej Bjeković sigurno bi ova medalja imala zlatni sjaj. Međutim, i ovako smo zadovoljni. Osim takmičarskog programa, bio je organizovan obilazak znamenitosti u Skopju, kao i "Dan nacija", u okviru kojeg smo predstavili našu zemlju. Zahvalni smo Crnogorskom školskom sportskom savezu, koji nam je obezbijedio sredstva za put i boravak u Skoplju, rekao je trener ekipe, profesor Danko Despotović, pored kojeg je u ekspediciji Crnogorskog školskog sportskog saveza kao vođa delegacije bio profesor Branko Bošković.

Ekipa gimnazije "Tanasije Pejatović" na ovom takmičenju nastupila je u sastavu: Lazar Pupović, Pavle Pupović, Pavle Cvijović, Luka Rubežić, Lazar Mojović, Matija Ćaćić, Branko Tabaš, Aleksa Nenadić, Filip Svrkota, Andrija Starčević, Janko Petrović i Miloš Milinković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 18:17