Duško Ivanović / -‘FOTO: ABA LIGA/ZORAN PETROVIC
20/06/2023 u 21:49 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ivanović: Finalna serija je opravdala očekivanja

Trener Zvezde zadovoljan nakon nove pobjede njegov tima

Na parketu hale “Aleksandar Nikolić” odigran je četvrti meč finalne serije ABA lige. Sa novinarima je poslije duela razgovarao Duško Ivanović.

Crvena zvezda je uspjela odbraniti domaći parket i izjednačiti u seriji na 2-2.

Večeras su slavili rezultatom 68:56, a šampion regionalnog takmičenja biće odlučen u majstorici koja je zakazana za četvrtak.

- Dobismo još jednu utakmicu. Mislim da ova finalna serija opravdava očekivanja. Dvije izuzetno jake ekipe i teško je igrati i nama i Partizanu. Oni su iskoristili prve dvije, mi naše dvije, sad je peta, pa vidjećemo” – rekao je Ivanović.

Kvalitet utakmice i šanse u majstorici

- Mislim da je bila čvrsta, teška utakmica. Poslije ovoliko malo vremena da se spremi ova četvrta utakmica osjeća se i nedostatak svježine kod nekih igrača. Preciznost je malo lošija. Odbrana oba tima bila je izuzetno dobra. Domaći teren smo iskoristili i jedni i drugi. Idemo da dobijemo petu utakmicu. Biće teško, ali moramo da vjerujemo. U šta ova ekipa vjeruje, to je u svoj potencijal.

Stefan Lazarević i povjerenje ekipe.

- Taj njegov koš je bio veoma bitan. Možda i odlučujući. Svi ovi momci treniraju sjajno. Svako je spreman u svakom momentu da igra. Na meni je da odlučim koliko. Svi koji uđu, ja mislim da mogu da pomognu ekipi.

Pet godina u finalima nije se desio brejk.

- Meni je prva godina, tako da ovo prije mene ništa ne znači. Hoćemo da se koncentrišemo na utakmicu. Nadam se da će biti dovoljan jedan dan da se igrači oporave i da spremimo male promjene u igri. To će vrlo vjerovatno biti individualni kvalitet nekog igrača koji će da odluči. Velike ekipe publika domaća ili strana može samo da motiviše. Mislim da smo mi prava ekipa. Mi apelujemo pre svake utakmice da publika ne vrijeđa nikoga, da dođe da nam pomogne. Teško je kontrolisati to. Mislim da su naši navijači napravili jedan veliki korak. Pokazali su čovjeka koji je bacio upaljač i publika ga je sama izbacila. Oni se sami edukuju, da možemo da dođemo na ono da samo igramo utakmicu.

Mali broj faulova, devet bacanja Partizana

- Čudno mi je pitanje, ne mogu da odgovorim – rekao je za kraj Ivanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 11:33