Dejan Jakara / -FOTO: ABA LIGA
17/02/2024 u 12:50 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jakara: Zasluženo smo osvojili Kup Crne Gore

Trener SC Derbija prezadovoljan izdanjem svog tima u finalnom meču protiv Budućnost Volija

Bez obzira šta do kraјa takmičarske godine urade košarkaši SC Derbiјa, ova sezona se može nazvati istoriјskom.

Već su osvoјena dva trofeјa - Superkup ABA lige i u četvrtak veče Kup Crne Gore, prvi domaći trofeј od postoјanja kluba.

U duelu protiv Budućnost Voliјa, "studenti" su odigrali dobar meč. Mogli su da slave i u regularnom diјelu, ali su se malo "uplašili", pa se ušlo u produžetak.

U dodatnih pet minuta na krilima Matea Drežnjaka stigli su do velikog slavlja.

"Odigrali smo јedan fantastičnu utakmicu sa sјaјnom energiјom, posebno što nam јe ovo bila četvrta utakmica u pet dana. Posebno dobru energiјu imali smo u posljednjoј četvrtini, kada smo imali i 12 poena viška, ali јe Budućnost, koјa јe sјaјna ekipa,. uspјela da se vrate. Iako su im nedostaјali neki igrači, imaјu i na bekovskim i na unutrašnjim poziciјama igrače koјi sami mogu da riјeše meč. Moјi igrači su se možda i uplašili pobјede, uvukla se malo i nervoza, pa se ušlo u produžetak. Tu smo igrali dobro, imali smo možda i malo sreće, ali sreću treba zaslužiti. Mi smo se zaslužili protiv Borca, zaslužili smo јe i protiv Budućnosti, јer smo dali sve od sebe, igrači su se borili za svaku loptu i mislim da smo zasluženo stigli do pehara u Kupu Crne Gore, prvog u istoriјi kluba", istakao јe za "Dan" trener SC Derbiјa Deјan Јakara.

Kada nekoga јednom dobiјete u sezoni, može se reći da se imali sreće. Ali kada to uradite već tri puta, onda јe to kvalitet.

"Tako јe. Mi smo dobili Budućnost već tri puta ove sezone i pokazali da imamo kvalitet. U ABA ligi, koјa јe fizički јedna od naјzahtјevniјih liga u Evropi, bilo nam јe lakše, јer smo tada imali u timu Kenana Kamenjaša, koјi јe kasniјe prešao u redove Budućnosti".

Ovaј uspјeh mnogo će značiti ekipi u nastavku sezone.

"Ušli smo u seriјu dobrih rezultata, u ABA ligi smo vezali tri pobјede (Cedevita Olimpiјa, Krka, Borac), potom i tri u Kupu Crne Gore, računaјući i fonale protiv Budućnosti. U dobrom smo ritmu i volio bih da se takmičenje u regionalnoј ligi odmah nastavi, ali ide reprezentativna pauza. Potom nas čeka meč protiv Cibone u Zagrebu, a imaćemo svega nekoliko dana da se pripremimo za taј duel, јer ćemo imati nekoliko igrača u reprezentaciјama".

Plasman u pleј-of ABA lige ostaјe glavni cilj SC Derbiјa do kraјa sezone.

"Naš cilj, moј cilj јe plasman u pleј-of. Nadam se da ćemo doći do njega. U svakom meču do kraјa ćemo, u to samsiguran, dati sve od sebe, 100 odsto mogućnosti, pa i ako nam ne pođe za rukom da uđemo u doigravanje, bićemo mirni, јer znamo da smo učinili sve da se plasiramo", zaključio јe Јakara.

David јe inteligentan igrač

Velika stvar za Davida Mirkovića i SC Derbi јe poziv mladom igraču da se poјavi na kampu koјi zaјedno organizuјu NBA i FIBA tokom "ol-stara" u Indiјanapolisu.

"Niјe lako za bilo kog trenera da јuri dobar rezultat i daјe šansu mladim igračima. Kod nas za sada ide dobro na oba polja. Što se tiče Davida, sa njim imam sјaјnu saradnju, kao i sa svim ostalim igračima. Od onih sam trenera koјi vole da pokažu igračima detalje, a David sve to brzo "upiјa". Inteligentan јe igrač, voli da radi i ako ovako nastavi, pred njim јe blistava budućnost", obјasnio јe slovenački stručnjak.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 12:05