Juniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore / -FOTO: KSCG
12/06/2023 u 12:16 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Juniori počeli pripreme za prvenstvo Evrope u Portugalu

Selektor Vaso Milović računa na 17 košarkaša

Muška juniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore počela je pripreme za B prvenstvo Evrope.

Selektor Vaso Milović računa na 17 košarkaša za pripreme.

Na spisku su: Vladimir Sudar, Lazar Mirotić, Lazar Čarapić, Petar Kažić, Vasilije Todorović, Luka Đurović, Aljoša Drašković, Vasilije Ivančević, Marko Radunović, Aleksa Janičić, Petar Radonjić, Andrija Jošović, Matija Otašević, Milorad Brajović, Maruan Čičić, Vanja Vojinović i Stefan Perović.

- Nadam se da ćemo ostati zdravi to je najvažnije. Imamo tu situaciju sa Davidom Mirkovićem, koji igra za mladu reprezentaciju. Ako sve bude kako bi trebalo, priključiće se u finišu priprema i odigrati Evropsko prvenstvo sa nama - kaže selektor Milović.

Šampionat B divizije igra se u Portugalu, a crnogorska selekcija je u grupi sa Bosnom i Hercegovinom, Gruzijom, Mađarskom, Slovačkom i Albanijom. Prvi meč je 21. jula protiv Mađara.

- Očekujem da stvorimo dobru i radnu atmosferu, da dobro odradimo pripreme. Čekaju nas naporne pripreme u Tivtu, odlične provjere i imamo dovoljno vremena da se spremimo za sve izazove koji nas čekaju u Portugalu. Grupa je jaka, očekujemo takmičarske mečeve od starta. Svi jedva čekamo start. Generacija je jako talentovana. Mislim da je najbitniji naš pristup i ako budemo na maksimumu vjerujem da možemo ostvariti dobar rezultat - zaključuje Milović.

Crnogorski košarkaši do 18 godina od 27. do 29. juna učestvovaće na turniru u Sjevernoj Makedoniji, a pored domaćina rivali su još Grčka i Izrael.

Za 3. i 4. jul zakazani su dueli protiv Kosova u Tivtu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 09:50