Mihailo Pavićević / -FOTO: ABA LIGA
09/12/2023 u 21:49 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pavićević: Imamo kvalitet da možemo do kraja da se borimo za status u ABA ligi

I pored novog poraza, trener Mornara optimista

Mornar nikako da krene ka sigurnoj luci.

Poražen je večeras u "Topolici" od Cedevita Olimpije, što mu je šesti vezani neuspjeh, a ukupno deseti u ABA ligi.

Trener Mihailo Pavićević je kasnio na konferenciju za štampu, zadržao se nešto duže u svlačionici u razgovoru sa igračima.

“Izvinjavam se što kasnim, imali smo malo duži sastanak u svlačionici. Čestitam ekipi Cedevita Olimpije na pobedi. Oni su jedna iskusna ekipa. Naglasio sam da moramo biti skoncentrisani 40 minuta, bez bilo kakvih improvizacija, jer su oni spremni svaki naš poklon i grešku da kazne. Oni su to i uradili. Od 17 izgubljenih lopti koliko smo imali, Cedevita Olimpija je 15 kaznila lakim poenima. To je mnogo za tri utakmice, a ne za jednu. Ima mnogo razloga i za to, doveli smo dosta igrača u toku sezone. Biće konfuzije tu, da se uklope, da se ekipa uigra. Mi kao da smo na pripremnom periodu sa velikim brojem novih igrača. Neuigranost pogotovo u napadu je rezultirala ovakvim ishodom - istakao je Pavićević.

Ekipa je više od tri četvrtine parirala Ljubljančanima,

"Mislim da smo bili u igri 34 minute, kod rezultata 65:62 imali smo čist kontranapad četiri na dva. Odlučili smo se za šut za tri poena, promašili, oni su to kaznili. Na kraju su iskusno priveli utakmicu kraju. Nije kraj svijeta, imamo kvalitet da možemo do kraja da se borimo za status u ABA ligi. Treba samo taj kvalitet da pretočimo na parket, da koristimo svaki dan kako bi došli do željene igre. Nimalo nije lako, utakmica sustiže jednu drugu, ali od ove grupe igrača ćemo vidjeti ko će ostati, ko otići. Za one koje se opredijelim da ostanu, vjerujem da ćemo sa njima uspjeti zadržati status aba ligaša".

O nešto dužem sastanku sa igračima, nije htio previše da priča.

"Takvi sastanci nisu za javnost, što se govori u svlačionici ostaje tamo. I tako će i biti dok sam ja tu. Ima mnogo razloga za razgovor i tu vrstu sastanka. Ja snosim najveću odgovornost u svemu ovome. Očigledno je bili da nisu svi igrači imali isti pristup po pitanju odgovornosti i želje. Jedan dio sastanka bio je posvećen tome. Oni to treba da shvate, posebno Amerikanci koji prvi put dolaze u Evropu. Ako je neko malo dotakao NBA dres, misli da je vanzemaljac. Iz te perspektive gledaju evropsku košarku. Minimum 50% NBA igrača ne može da igra Evroligu. Njima je to teško shvatiti i objasniti. ABA liga je jedna od najtežih liga u Evropi, pokušavao sam to da im predočim, međutim neki igrači to teško prihvataju", zaključio je Pavićević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 04:22