Velimir Perasović / - FOTO: FIBA
22/02/2023 u 12:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Perasović: Svijet se okrenuo naopačke, u Srbiji se dovode igrači koji koštaju preko milion eura

Proslavljeni hrvatski trener Velimir Perasović komentarisao je stanje u regionalnoj i evropskoj košarci

Perasović je komentarisao srpske klubove, Partizan i Crvenu zvezdu koji imaju šansu da izbore plej-of Evrolige.

- Partizan i Crvena zvezda su napravili veliki iskorak. Dvije ekipe koje po meni mogu i do fajnal-fora da dođu i to oba tima. Recimo, Zvezda sa Kampacom je neka potpuo druga dimenzija i priča, to je igrač koji je prije dvije godine je bio jedan od najdominatnijih u čitavoj Evroligi, neko ko pravi očiglednu razliku. Posebno će biti zanimljivo gledati Zvezdu u tih poslednjih devet kola kada od bude dirigovao igrom na parketu - priča za Mozzart Spor Perasović.

Hrvatski stručnjak nekada je sjedio na klupi Cibone koja je sada daleko iza srpskih klubova. Beogradski rivali imaju poput Fakunda Kampaca, Luke Vildoze, Kevina Pantera, Dantea Egzuma ili Zeka Ledeja.

- Da li me iznenađuju ta imena? Normalno da me iznenađuju. U Hrvatskoj imate tri kluba koji imaju budžet milion eura, a u Srbiji se dovode igrači koji sami košataju preko milion eura. To je... potpuno se svijet okrenuo naopačke. Ne kažem da je to loše, to je odlično za košarku, ali isto tako ne mogu da shvatim da klubovi poput Cibone i Zadra faktički nestaju. Svi imaju problema sa isplatama, jedino Split, ali to su sve sitni ugovori. To je drugi svijet kada pričamo o finansijama Crvene zezde i Partizana, jednostavno ne spada u isti koš - kazao je on.

Perasović je pričao i o Evroligi i FIBA prozorima u kojima se takmiče reprezentacije.

- Vrlo teško je to uskladiti, svjedoci smo novog rukovodstva Evrolige. Vidjećemo da li će biti nekih pomaka. Čini se da je najveće klubove u Evropi malo briga za reprezentaije, isto tako FIBA se ne obazire na klubove i njihove interese. Onda imamo ovakvu situaciju. Za mene je tragično da reprezentacije igraju sa trećim timovima i zbog toga ne mogu da odu na velika takmičenja zato što jednostavno ne mogu da okupe najbolje svoje igrače. Vidjećemo kako će se Bodiroga tu snaći, ali za sada ništa nije rješeno. Gledamo B reprezentaije, a ponekad i C... Meni to degradira košarku - kazao je Perasović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 22:43