Kasnio trener Celja / -FOTO: DAN
24/03/2023 u 20:30 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Polufinalni dueli završnog turnira WABA lige sjutra i u nedjelju u "Bemaks areni"

Budućnost Bemaks - Montana 2003 u 16.00 časova, tri sata kasnije Celje - Vojvodina

Podgorica će u subotu i nedjelju biti domaćin završnog turnira regionalnog takmičenja, na kojem će se za trofej boriti Budućnost Bemaks, Vojvodina, Montana 2003 i branilac trofeja Celje. U prvom polufinalu Budućnost Bemaks će od 16 časova igrati sa Montanom. Biće to repriza prošlogodišnjeg polufinala, u kojem su Podgoričanke slavile 102:45. Strateg domaćih Vladan Radović je na zajedničkoj konfrenciji za novinare trenera ekipa finalista, kojoj nije prisustvovao predstavnik Celja zbog kašnjenja aviona,  kazao da se ekipe odlično poznaju i da nema nepoznanica.

-Polufinalni duel biće znatno drugačiji nego svi prethodni. To je specifična situacija, jer je fajnal-for takmičenje kao Kup, sve zavisi od jedne utakmice. Odbrana je "ključ uspjeha" u ovom meču. Iskreno se nadam da nećemo dozvoliti neke greške i da ćemo uspjeti da sprovedemo naš sistem igre. Kada to kažem, mislim prije svega na agresivnu odbranu, koja nas je uvijek krasila. Vjerujem u veliku požrtvanost mojih igračica, a uz pravu odbranu možemo do uspjeha, rekao je Radović, istakavši da je bugarska ekipa tokom sezone mijenjala tim. -Sada je tu Anđelika Mitrašinović, koju izuzetno cijenim i znamo da je igrač velikog kvaliteta. Biće velika njihova snaga, ali se nadam da ćemo sprovesti u djelo sve zamišljeno. I ovog puta klub je uradio mnogo toga da ovo bude spektakl kakav nije svakodnevnica za žensku košarku, a očekujem da će i sada biti pune tribune, rekao je Radović.

Trener Montane Nikolaj Gospodinov smatra da uloga favorita pripada Budućnosti.

-Sa druge strane, fajnal for je specifičan i pokušaćemo da napravimo možda neko iznenađenje. Neće biti lako, imali smo tešku sezonu, dva najbolja igrača su otišli, pa smo posljednjeg dana prelaznog roka tražili zamjene. Dugo smo bez Mitrašinović, koja je stigla da pomogne, iako nije trenirala sa ekipom, tako da će ovo za nas biti šansa da vidimo koliko možemo u ovom momentu, rekao je Gospodinov.

U drugom polufinalu, od 19 časova sastaće se Celje i Vojvodina.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:18