Petar Popović / -FOTO: ABA LIGA
27/04/2023 u 13:05 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Popović: Očekujem da odigramo dobro i da uradimo sve da dođemo do pobjede

Budućnost Voli u petak veče (18 sati) čeka Megu na startu plej-ofa ABA lige

Košarkaši Budućnost Volija u petak veče (18 sati) protiv Mege počinju plej-of serriju ABA lige. 

Ove sezone "plavi" su dobili oba meča i favoriti su u ovom okršaju.

Plasman u polufinale je cilj Podgoričana, pa je jasno da bi sve osim toga bio veliki neuspjeh. 

Igra se na dvije pobjede.

"Početak četvrtfinalne serije u novom formatu ABA lige protiv ekipe Mege, znamo da je svaka plej of serija posebna i može da bude izazovna sa mnogo aspekata. U goste nam dolazi talentovana ekipa koja godinama gaji stil igre koji je zasnovan na tranziciji, brzini i energiji i upravo tu moramo da im odgovorimo na adekvatan način. Završili smo regularni dio na trećem mjestu i taj rezultat nas obavezuje da sa prednošću domaćeg terena sjutra izađemo maksimalno koncentrisani i sa dobrom energijom tražimo pobjedu u prvom meču, otvorimo seriju onako kako želimo", ističe kapiten Petar Popović.

Da li je dobro odigrana utakmica protiv Partizana koristila ekipi?

"Pa koristila nam je, mislim da je cilj da na svakoj utakmici i svakom treningu budemo bolji nego što smo bili. Mislim da smo protiv Partizana to pokazali, da je energija bila na nivou i da kvalitet igre nije izostao, bili smo u igri do poslednjih par sekundi. Ta utakmica je završena priča, mi smo taj meč izgubili, poraz upisali, dobra igra se pamti. Izvlačimo dobre stvari, loše pokušavamo da ispravimo i kako i toj utakmici, tako treba da pristupamo i svakoj sledećoj. To je mentalitet koji pokušavamo da gajimo i da bude prisutan".

Protiv Mege se ove sezone lakše prolazilo, ranijih sezona su se dešavali i porazi. Da li vam više leže nego ranije?

"Pa ne bih se baš složio da je bilo lakše nego prethodnih sezona. Znamo da je ovdje u Podgorici bila tijesna utakmica 30 minuta prije nego što smo se odvojili i pobijedili. I u Sremskoj Mitrovici smo dosta vodili i onda pad u trećoj četvrtini, došli su na egal utakmicu i opet smo mi na kraju odigrali malo bolje i slavili. Kao što sam rekao, specifična ekipa, puno talentovanih igrača, brzi, ono što im fali je iskustvo ali oni su to nadomjestili svojom energijom, brzinom i željom tako da tražimo svoje prednosti i njihove slabosti kako bi ih iskoristili. Što se tiče prethodnih mečeva ostavljamo iza sebe, počinje plej of a oni dolaze rasterećeni i to može biti olakšanje za njih. Odgovorni smo, svjesni smo situacije i tako pristupamo ovoj seriji".

Da li očekujete da završite seriju u drugom meču?

"Ako mene pitate šta očekujem ja očekujem da sjutra odigramo dobro i da uradimo sve da dođemo do pobjede. Na to smo usmjereni i to nam je cilj. Kad to završimo onda ćemo vidjeti šta i kako dalje. Kad izanaliziramo utakmicu u petak ali misli su na utakmicu koja se igra sjutra i da dođemo do pobjede na otvaranju serije", zaključio je Popović

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 19:17