Miško Ražnatović / -FOTO: WIKIPEDIA
12/07/2023 u 21:44 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ražnatović: Partizan je imao dvije opcije

Oglasio se menadžer izraelskog košarkaša

Miško Ražnatović prokomentarisao je prelazak Jama Madara iz Partizana u Fenerbahče, koji je izazvao dosta reakcija.

Ražnatović je u razgovoru za ”Tanjug” prokomentarisao neočekivan transfer Izraelca.

”Nisam imao namjeru da koemntarišem bilo šta za situaciju oko Madara, iako sam meta grubih napada. To je u opisu posla kojim se bavim 28 godina. Međutim, imajući u vidu neistinite stvari navedene u saopštenju Partizana, prisiljen sam da reagujem prije svega kao poštovalac svih ljubitelja košarke", istakao je Ražnatović.

Pojavila se informacija da će Partizan pokušati putem suda da potraži drugačiji ishod cijele priče.

”Činjenice su sljedeće, ja nisam učestvovao u sastavljanju ugovora između Madara i Partizana, niti sam učestvovao u pismenoj komunikaciji. Nemam saznanja da su mailovi završili u spam folderu. Moj zadatak je bio da, kada je igraču saopšteno iz Amerike da je slobodan, da mu dogovorim novi ugovor. Bez sumnje, logičan je izbor bio da nastavi sa Partizanom, jer je imao sve veću ulogu u finalu ABA lige. Usmjerio sam ga da razgovara sa Željkom Obradovićem i to je uradio, te je nakon razgovora odlučio da ostane"

"Madar je prihvatio da se raskid ugovora anulira i da ostane pri starom ugovoru. Međutim, klub to nije želeo i htio je da se ugovor produži, kako bi nakon odigrane sezone mogao da prihoduje obeštećenje. To je sasvim legitimno", naglašava Ražnatović te dodaje:

”Poslije višednevnog ubjeđivanja, igrač je pristao da produži ugovor. Zatražio sam od kluba porukom u petak 7. jula u 9:12 povećanje plate za 75.000 dolara u prvoj sezoni. To je takođe legitimno i skromno. Tri minute kasnije sam dobio odgovor od kluba da je u pitanju Jamov bezobrazluk i da principijelno nema povećanja. Tokom narednih dana komunikacija je bila ružna, bilo je i prijetnji, te više nije bilo povratka.  Epilog je bio taj, da je Madar potpisao za novi klub mnogo veći iznos od onog radi kojeg je bio spreman da ostane u Partizanu, da je bilo kulturnijeg ponašanja i dobre volje kluba.”

"Crno-beli" su imali dvije opcije koje su mogli izabrati.

”Partizanu su ponuđene dvije opcije, da ostane pod važećim ugovorom i bez produženja ili da produži ugovor uz povećanje u prvoj godini za 75.000 dolara. O tome naravno postoje pismeni dokazi. Da je bilo koja opcija prihvaćena, danas ne bi bilo potrebe za pisanjem saopštenja o odlasku mailova u junk". 

”Žestina reakcija kroz prekid saradnje samo pokazuje svjesnost kluba o neprimjerenom vođenju pregovora i postupaka čovjeka koji se time bavio, greškama koje su načinjene. Što se tiče prekida saradnje, naravno da imam žal radi toga imajući u vidu da se radi o jednom od najvećih evropskih klubova. Ali, ako je to cijena koja mora da se plati da bi se radilo profesionalno i štitio interes igrača, spreman sam da je platim", zaključio je Ražnatović.

Partizan je donio odluku da više neće sarađivati sa Ražnatovićem, nakon svih dešavanja u slučaju Madara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 07:17